Tävlingsledaren Arne Andersson förbereder flaggplaceringarna inför tävlingsstart på torsdag. Foto: SGF

Följa

Fyra gör upp om juniortiteln

Att gå till final är fint nog bara det. Men visst finns det prestige i att koras till Sveriges bästa juniorlag i golf. På torsdagen startar spelet på Arcos Gardens i Spanien, där fyra lag gör upp om titeln.

Text: Karin Klarström • 2010-11-03 Uppdaterad 2010-11-03

Följ spelet på Arcos

Bild 1110119

Landskrona och Jönköping öppnade starkast. Så här gick det i JSM under första dagen – klicka här.

Stockholms GK har tagit hem segern i Skandia JSM klubblag de senaste två gångerna, men den här gången missade klubben finalplatsen sedan Österåker besegrat dem i derbyt.  För fjärde gången avgörs finalen på Arcos Garden, i spanska Andalusien, och utöver Österåker har Landskrona, Falkenberg och Jönköping spelat sig hela vägen.

– Det stora priset är att ta sig till final. Lagen får en vecka på Arcos Gardens och förlänger säsongen samtidigt som många andra klubbar går i ide, säger ungdomstävlingsansvarige Magnus Grankvist till Svensk Golf.

Landskrona ligger på sjunde plats på rankingen över Sveriges bästa juniorklubbar, men är ändå högst rankad på plats nere på finalarenan Arcos.  De högre rankade klubbarna har mött för tufft motstånd på vägen, från bland andra 13:e-rankade Österåker, samt Falkenberg och Jönköping på 14:e respektive 16:e plats på listan.

– Landskrona är lite av favoriter i finalen, de var med förra året också, men lyckades inte vinna då. Klubben har ett väldigt bra lag, och det är samma laguppställning i år också, säger Grankvist.

Varje lag har nio spelare med sig, och varje omgång inkluderar sju spelare från varje lag. Alla möter alla i en matchserie, och på lördag koras mästaren. De fyra lagen anlände på måndagen, och under tisdagen ha de bekantat sig med banan och fått information av tävlingsledningen inför starten på torsdag.

–  Det har regnat här nere en hel del, och banan är blöt och spelas ganska lång. Men nu ska det bli 20-25 grader i veckan, så det blir nog ett bra finalspel, säger Grankvist.

Så går det i JSM

Text: Karin Klarström • 2010-11-03
FöljaNyheter
Scroll to Top