Efter en dramatisk avslutning fick Ben Crane lyfta och kyssa segerpokalen. Foto: Getty Images

Följa

Pettersson föll tungt

Efter tre dagar med bländade spel kom det grus i Carl Petterssons maskineri på söndagen. En 73-rond såg svensken falla 13 placeringar till delad 15:e plats. Ben Crane vann tävlingen med ett slag.

Text: Oskar Åsgård • 2010-10-31 Uppdaterad 2010-10-31

CIMB Asia Pacific Classic Malaysia

Bild 1110094
Speldatum: 28-31 oktober
Spelplats: The MINES Resort & Golf Club, Selangor, Malaysia
Prispengar: 6 000 000 dollar (1 000 000 dollar till segraren)
Segrare: Ben Crane

Deltagarlista
Världsranking
Aktuell ställning

Läs också:Segervittring för Carl

Fortsatt svensk tätkänning

Pettersson öppnade med 65:a i Asien (Rond 1)

Om tävlingenCIMB Asia Pacific Classic är en ny inbjudningstävling som samarrangeras av Asian Tour och PGA Tour. Startfältet utgörs av 30 spelare från den slutliga FedEx Cup-listan, 5 spelare från Asian Tour Order of Merit och 5 inbjudna spelare.

Carl Petterssons fina spel från de inledande tre dagarna av CIMB Asia Pacific Classic var som bortblåst när segerstriden skulle avgöras.

Svensken, som var två slag efter spelpartnern i ledarbollen Ben Crane, fick en knepig start med dubbelbogey redan på ettan. Två snabba birdies på hål 2 och 3 reparerade skadan tillfälligt, men Pettersson tvingades plita ner tre bogeys i scorekortet de sista 15 hålen och det var tillräckligt för att grusa segerchanserna.

Finalronden landade tillslut på 73 slag, vilket förpassade Pettersson till en delad 15:e plats.

Istället var det Ben Crane, som varit i ledningen sen andra ronden, som tog hem den första inteckningen i CIMB Asia Pacific Classic.

Men det var inte utan dramatik som Crane vann titeln. Efter tre raka bogeys från hål tolv behövde Crane plocka fram en magisk avslutning för att vinna sin andra PGA Tour-titel för säsongen.

Först skickade han iväg en mäktig drive på det korta 15:e hålet och kunde rulla i en eagle från dryga två meter. Amerikanen höll sen nerverna i styr när han även rullade i en birdie på det 72:a hålet för att vinna tävlingen, ett slag för Brian Davis.

– Det har varit en speciell vecka. Jag hade en fantastisk möjlighet med putten på 18:e och den kommer jag aldrig att glömma. Jag var väldigt nervös och ville bara slå en bra putt och se den gå i hål – det kändes grymt skönt, sa Crane efteråt.

Medan Crane får fira sin seger i den första co-sanktionerade tävlingen av både PGA och Asian Tour får Pettersson och flera andra i fältet ladda om inför nästa veckas WGC-tävling, HSBC Champions, i Shanghai.


Text: Oskar Åsgård • 2010-10-31
FöljaNyheter
Scroll to Top