29-åriga Lee-Anne Pace har tagit Ladies European Tour med storm hittills i år. Foto: Getty Images

Följa

Pace fortsätter dominera

Sydafrikanskan Lee-Anne Pace vann för andra veckan i rad i Kina. Det krävdes dock ett fyramannasärspel innan segrarinnan var korad. Louise Stahle klättrade till delad 15:e plats med en 70-rond.

Text: Oskar Åsgård • 2010-10-31 Uppdaterad 2010-10-31

Suzhou Taihu Ladies Open

Speldatum: 29-31 oktober
Spelplats: Suzhou International Golf Club, Shanghai, Kina
Prispengar: 200 000 euro

Slutställning

Det givna stjärnskottet på Ladies European Tour den här säsongen är 29-åriga Lee-Anne Pace från Sydafrika.

På söndagen vann hon sin femte titel för säsongen och andra på lika många veckor. Segerchecken på 30 000 euro i Suzhou Taihu Ladies Open innebar också att hon utökade sitt försprång mot Laura Davies i toppen av penninglistan.

Söndagens seger i Kina satt dock hårt inne. Efter 72 hål var Lee-Anne Pace, Hannah Jun, Julieta Granada och Christel Boeljon lika på fem under par.

Redan på första särspelshålet hade Pace chansen att avgöra med en eagleputt, men treputtade istället och fick gå vidare till ytterligare ett särspelshål med Jun och Boeljon.

Den gången gjorde Pace inga misstag när hon bombade en drive mitt i, slog upp träfemman mitt på green och tvåputtade för birdie – vilket säkrade segern.

– Jag känner mig lite överväldigad helt ärligt. Idag kändes det faktiskt som att jag snodde titeln, sa Pace som började söndagen sex slag från ledningen.

Även Louise Stahle svarade för en rejäl klättring sista ronden. Efter två tidiga bogeys tog Stahle kontroll över spelet och rullade i en eagle (på det femte hålet) och två birdies för att komma i mål på 70 slag, två under par.

Sammanlagt slutade 25-åringen ett under par, vilket gav en delad 15:e plats.


Text: Oskar Åsgård • 2010-10-31
FöljaNyheter
Scroll to Top