McDowell manövrerade bollen bäst på Valderrama och knep sin tredje seger för säsongen. Foto: Getty Images

Följa

McDowell mästare efter tuff vecka

Ryder Cup-hjälten Graeme McDowell noterade visserligen sin sämsta score för veckan på söndagen, 74 slag, men det räckte ändå för att vinna Andalucia Valderrama Masters. Bäste svensk var Peter Hedblom på delad 26:e plats.

Text: Oskar Åsgård • 2010-10-31 Uppdaterad 2010-10-31

Andalucia Valderrama Masters

Bild 1110101

Speldatum: 28-31 oktober
Spelplats: Valderrama, Sotogrande, Spanien
Prispengar: 3 000 000 euro

Race to Dubai-ranking
Världsranking
Slutställning

Läs ocksåNordirländsk duell på Valderrama

Fasth blandar sig i leken

Kaymer spelar för förstaplatsen

Valderrama bet verkligen ifrån den här veckan och gav europaeliten en ordentlig match med bara fyra spelare under par efter 72 hål.

Förhållanden under söndagens finalrond var särskilt tuffa då vinden låg på ordentligt mellan de många korkekarna.

Kanske var det därför inte helt oväntat att se rutinerade Graeme McDowell, uppväxt på Royal Portrush blåsiga links, ta hem den första inteckningen i Andalucia Valderrama Masters denna söndag.

Det såg dock ut att bli en annan son från den irländska ön som skulle få äran att lyfta pokalen när tre hål återstod. Damien McGrane, som spelade i bollen framför McDowell, hade ett makalöst varv på gång när han rullade birdieputten på 15:e hålet hårt i bakkanten. Irländaren var då tre under par – på väg mot söndagens bästa score – när nerverna slog till.

En dubbelbogey på hål 16 följdes upp med bogeys på såväl 17:e som 18:e och plötsligt var McDowell tillbaka i förarsätet med två slags ledning när han slog ut på Valderramas tuffa avslutningshål. Nordirländaren hade till och med råd att göra en bogey för 74 slag, sin sämsta score för veckan, utan att äventyra segern.

En seger som på många sätt var betydelsefull för 31-åringen. Inte nog med att det var McDowells tredje seger för säsongen och sjunde i karriären, den innebar att Ryder Cup-hjälten från Celtic Manor för första gången i karriären kommer klättra in bland topp-10 på världsrankingen när måndagens lista publiceras. Dessutom halverade han också det försprång Martin Kaymer skaffat sig i toppen av Race to Dubai-rankingen.

För svensk del var det ingen lysande söndag på den spanska solkusten. Två 80-ronder (Niclas Fasth & Peter Hanson), två 79-ronder (Oskar Henningsson & Mikael Lundberg) och en 75-rond (Peter Hedblom) blev de blågula spelarnas facit.

Hedbloms 75:a (+4) räckte dock för att avancera en placering i resultatlistan till delad 26:e plats, vilket ger en bra bild av hur svårspelat det var.


Text: Oskar Åsgård • 2010-10-31
FöljaNyheter
Scroll to Top