46-årige Johan Tumba jagar revansch i RE/MAX World Long Drive Championship, som börjar på måndag. Foto: Jonas Lindell

Följa

Johan jagar världsmästartiteln

Förra året slutade Johan Tumba tvåa i senior-divisionen i RE/MAX World Long Drive Championship. I år är han tillbaka för att ta revansch. Dessutom tävlar ytterligare fyra svenskar i VM.

Text: Oskar Åsgård • 2010-10-31 Uppdaterad 2010-10-31

Följ med i VM här

Marcus Edblads VM-blogg
Om: Marcus Edblad är en svensk longdriver med flera VM i bagaget. På söndagen försökte han kvala in till årets VM via ett slutkval, men föll i fjärde omgången. Marcus kommer dock att vara kvar i Mesquite, Nevada för att heja fram de övriga svenskarna och ni kan följa deras framfart via bloggen ovan. 

Livescoring

Svenskar i longdrive-VM

SENIORMåndag, 1 november, grupp 4Tony Nilsson

Måndag, 1 november, grupp 6
Johan Tumba

OPEN
Tisdag, 2 november, grupp 2Carl-Johan Svensson

Onsdag, 3 november, grupp 6Jimmy Olsson

Onsdag, 3 november, grupp 7Carl-Johan Hellström

RE/MAX World Long Drive Championship är höjdpunkten på longdriveåret.
En enda stor majortävling som avgörs mitt ute i Nevadaöknen.

Sverige har under flera år varit en ledande longdrivenation i Europa. För tio år sen satte dessutom Viktor Johansson Sverige på longdrivekartan när han vann VM. I fjol fick vi vår andra blågula VM-segrare i form av Sandra Carlborg som tog hem damklassen.

Carlborg, som nyligen vann European Open of Longdrive i överlägsen stil, får tyvärr inte chans att försvara sin titel från 2009 då damklassen i VM snöpligt nog strukits från programmet 2010.

Istället står hoppet till Johan Tumba och Tony Nilsson i senior-divisionen samt Carl-Johan Hellström, Jimmy Olsson och Carl-Johan Svensson i open-divisionen.

Carl-Johan Hellström är bara 19 år gammal, men har redan hunnit sätta sina avtryck på den svenska longdrivescenen. Framför allt imponerande den reslige Uppsalasonen genom att knipa sin VM-biljett i stortävlingen Diamond in the Desert Classic i slutet av mars, där han slutade fyra.

– Jag har aldrig slagit så bra i hela mitt liv, jag var i zonen och dödade bollen i fem av sex slag i finalsetet. Jag vet att jag kan slå längre än de flesta och har potential att vinna tävlingen, sa VM-debutanten Hellström till UNT tidigare i veckan.

Det största svenska segerhoppet i VM får nog ändå anses vara Johan Tumba, som förra året slutade tvåa i senior-divisionen efter att ha slagit out-of-bounds i finalen.

Tumba vann seniorklassen i European Open of Longdrive förra månaden med en finaldrive på 354,1 meter, vilket borgar för att formen är god.
Och det lär behövas. I samma grupp som Tumba finns bland andra trefaldige open-segraren Sean Fister.

VM inleds på måndag och Nilsson är förste svensk ut.
På fredag vet vi om vi har någon svensk världsmästare i longdrive 2010.


Text: Oskar Åsgård • 2010-10-31
FöljaNyheter
Scroll to Top