Pettersson fick fart i spelet sista nio och avslutade ronden med fem birdies från hål 10 och in. Foto: Asian Tour

Följa

Segervittring för Carl

Carl Pettersson rullade i fem birdies under sista nio på lördagen för en utmärkt 66-rond (-5). Svensken spelar i ledarbollen på söndag, bara två slag bakom ledande amerikanen Ben Crane, med chans att vinna sin andra PGA Tour-titel för året.

Text: Oskar Åsgård • 2010-10-30 Uppdaterad 2010-10-30

CIMB Asia Pacific Classic Malaysia

Bild 1110080
Speldatum: 28-31 oktober
Spelplats: The MINES Resort & Golf Club, Selangor, Malaysia
Prispengar: 6 000 000 dollar (1 000 000 dollar till segraren)

Starttider
Deltagarlista
Aktuell ställning

Läs också:Fortsatt svensk tätkänning

Pettersson öppnade med 65:a i Asien (Rond 1)

Om tävlingenCIMB Asia Pacific Classic är en ny inbjudningstävling som samarrangeras av Asian Tour och PGA Tour. Startfältet utgörs av 30 spelare från den slutliga FedEx Cup-listan, 5 spelare från Asian Tour Order of Merit och 5 inbjudna spelare.

The MINES Resort & GC må vara en Robert Trent Jones Jr-skapelse, men det märks på scorerna att det är en resortbana.

Det är förstås ett högklassigt startfält med kapabla spelare som tagit sig an banan den här veckan, men för tredje dagen i rad var det inte mycket som kunde stoppa spelarna att gå lågt i CIMB Asia Pacific Classic.

Ur svensk synvinkel är Carl Pettersson lyckligtvis en av de som kommit väl underfund med hur banan ska spelas och efter 54 hål är svensken ensam tvåa.

Lördagens tredje rond började visserligen trögt för Pettersson, som vände på par, men på sista nio flöt det på desto bättre. Det började med en birdie direkt på tian, följt av tre raka birdies på hål 13-15 och slutligen en sista birdie på det 17:e hålet.

– Det var ingen kanonstart, men jag tog mig tillbaka in i tävlingen med en bra baknia. Det var en kul avslutning, sade Pettersson till pressen efteråt. 

Sammanlagt är Pettersson 14 under par, två slag bakom amerikanen Ben Crane som behöll sin ledning från fredagen. Dessa två utgör också söndagens ledarboll.

– Jag har spelat bra hela veckan, inget särskilt spektakulärt egentligen. Jag är rak från tee och slår mina järn bra nog, konstaterade svensken inför finalronden.

Pettersson, som vann RBC Canadian Open i juli, är inför veckan rankad 39:a på PGA Tours penninglista, men skulle med en seger på söndag klättra cirka 20 placeringar. Med bara två tävlingar – WGC-HSBC Champions och Children’s Miracle Network Classic – kvar på årets PGA Tour-säsong skulle 33-åringen från Göteborg ha en möjlighet att förbättra sin toppnotering på penninglistan från 2006 (18:e plats).

Bakom Crane och Pettersson jagar i första hand fem spelare på tolv under par – Ricky Barnes, Brian Davis, Luke Donald, Mardan Mamat och Ryan Moore. Mamat var en av fyra spelare som noterade 65 slag på lördagen. En annan var 26-årige Mohammad Siddikur, som tidigare i år blev den förste spelaren från Bangladesh att vinna på Asian Tour.

Pariya Junhasavasdikul, som spelade i ledarboll tillsammans med Crane tredje ronden, gick på par och föll till delad åttonde plats.

Nordirländsk duell på Valderrama
Hjorth fortsatt bästa svenska
Stahle föll tillbaka

Text: Oskar Åsgård • 2010-10-30
FöljaNyheter
Scroll to Top