Det var regnjacka, regnbyxor och keps som gällde på fredagen i Buenos Aires. Foto: USGA

Följa

Regn och åska störde VM-spelet

Ett rejält oväder svepte på fredagen in över Argentinas huvudstad och tvingade fram långa spelavbrott i Lag-VM, som nu kommer att kortas ned till 54 hål. Det svenska laget hann inte spela klart rond två och ligger i skrivande stund på ensam fjärde plats.

Text: Oskar Åsgård • 2010-10-30 Uppdaterad 2010-10-30

Först tvingades det svenska herrlandslaget tidigarelägga sin avfärd till banan på fredagsmorgonen med en knapp timme till följd av trafikomläggningar i Buenos Aires.

Väl på bussen till banan fick de beskedet att spelet var avbrutet på grund av åska, vilket försenade svenskarnas start med två timmar. När det väl drog igång var det, inte oväntat, rejält blöt i marken och regnet fortsatte ösa ned.

Inga optimala förhållanden, men Sverige kämpade förstås på.

Som sista grupp ut för dagen hann de bara spela sex, respektive sju hål innan arrangörerna bröt spelet för dagen. Vid senaste resultatuppdateringen var den svenska lagscoren +1.

Den som inledde bäst i hällregnet var en revanschsugen Jesper Kennegård (75 slag första ronden) som är på par. Henrik Norlander är två över par och VM-rookien Jeff Karlsson är ett över par.

“Det var vått, inte så kallt, men besvärande [förhållanden] att spela i.” skrev herrlagets coach Peter Svallin på VM-bloggen.

Kanske var det därför ganska positivt för de svenska grabbarna att spelet ändå avbröts innan de hann fullfölja ronden. Visserligen innebär det mer spel på lördagen, men förhoppningsvis i mycket bättre väderförhållanden.

I skrivande stund är Sverige ensam fyra, med fyra slag upp till nya ledarna Danmark – som hann spela färdigt rond två och gjorde det i stil med lagscoren -3.

VM kommer nu att avgöras över 54 istället för 72 hål, men det är inget som bekymrar svenskarna.

“Hur det än blir så är vi taggade till sista hårstrået. Vi är mkt bra med och har en bra inställning och bra attityd till det som sker runt om oss.” bloggade coach Svallin.

Fredagens bragdinsats får nog tillskrivas Skottland, som också visade prov på mycket bra attityd. Efter en misslyckad förstarond (+8) för de regerande VM-mästarna klättrade de 30 placeringar på fredagen, trots att Ross Kellett inte kommit till start.

De övriga två skottarna Michael Stewart (72) och James Byrne (68) höll dock nerverna i styr och noterade andra rondens hittills lägsta resultat med 140 slag (-4).

Spelet återupptas klockan två (svensk tid) på lördagen och arrangörerna räknar med att dra igång rond tre vid åttasnåret.

Följ herrlagets VM-blogg från Argentina

Text: Oskar Åsgård • 2010-10-30
FöljaNyheter
Scroll to Top