Det återstår att se om det blir Graeme McDowell (t v) eller Gareth Maybin som blir herre på Valderramas täppa. Foto: Getty Images

Följa

Nordirländsk duell på Valderrama

Niclas Fasth kunde tyvärr inte följa upp sin fina golf från fredagen och föll till delad 13:e plats. Segerstriden i Andalucia Valderrama Masters ser ut att stå mellan nordirländarna Graeme McDowell och Gareth Maybin.

Text: Oskar Åsgård • 2010-10-30 Uppdaterad 2010-10-30

Andalucia Valderrama Masters

Bild 1110086

Speldatum: 28-31 oktober
Spelplats: Valderrama, Sotogrande, Spanien
Prispengar: 3 000 000 euro

Race to Dubai-ranking
Starttider & startfält
Aktuell ställning

Läs ocksåFasth blandar sig i leken

Kaymer spelar för förstaplatsen

Tyvärr höll Niclas Fasth fina scrambling från fredagen inte i sig under tredje ronden av Andalucia Valderrama Masters.

På fredagen räddade svensken par samtliga sju gånger han missade green, samtidigt som han rullade i fem birdies. På lördagen var samma siffra fem av tolv räddningar och bara två birdies.

Sammanlagt blev det en 76:a för Fasth som föll tio placeringar till delad 13:e plats. En välbehövlig topp 10-placering finns alltså fortfarande klart inom räckhåll om det långa spelet klickar bättre på söndagen.

Även Peter Hedblom, som började dagen delad sexa, noterade 76 slag och rasade till delad 27:e plats.

Bäste svensk på Valderrama på lördagen var Peter Hanson som klättrade i resultatlistan med en parrond. Hanson är fyra över par totalt och precis som Hedblom delad 27:a. Med en vass avslutning har den nyblivne Ryder Cup-segraren chans att plocka viktiga euro i jakten på en plats bland de 15 på rankingen som får dela på Race to Dubai-bonusen när säsongen är slut.

Medan den spanska hemmapubliken ställer sitt hopp till Miguel Angel Jiménez (-2) och Sergio Garcia (-1) under söndagens finalrond är det stor risk att en nordirländare förstör festen.

Duon Graeme McDowell och Gareth Maybin spelar för andra dagen i rad tillsammans i ledarbollen och har fyra slags ledning före Jiménez och Damien McGrane.


Text: Oskar Åsgård • 2010-10-30
FöljaNyheter
Scroll to Top