Förhoppningsvis får Peter Gustafsson all anledning att le efter lördagens finalrond. Foto: Getty Images

Följa

Gustafsson i slagläge

Peter Gustafsson fortsatte spela bra i tourfinalen på Challenge Tour och är efter ronderna 66-74-70 (-3) delad trea inför sista dagens spel.

Text: Oskar Åsgård • 2010-10-29 Uppdaterad 2010-10-29

Apulia San Domenico Grand Final

Bild 1110072
Speldatum: 27-30 oktober
Spelplats: San Domenico Golf, Puglia, Italien
Prispengar: 300 000 euro (51 500 euro till segraren)
Segrare: Peter Whiteford (2009)

Aktuell ställning
Starttider & deltagarlista
Challenge Tour Rankings

Läs ocksåStormvindar plågade finalspelarna
Gustafsson tog pole position i Italien

Trots att han spelar med kniven mot strupen uppträder Peter Gustafsson avslappnat och levererar.

Efter torsdagens tuffa väderförhållanden, då bara en spelare i fältet tog sig under par, sa Gustafsson såhär till Svensk Golf:

– Jag känner ingen press alls. Jag vet att jag måste vinna eller komma tvåa, och gör jag det så är det bra. Men lyckas jag inte med det får jag ju kvala i stället. Jag har varit i den här situationen tidigare och lider inte av det. Det är värre för dem som är här för första gången.

Inför den sista, och i högsta grad avgörande, ronden av årets Challenge Tour-säsong är Gustafsson delad trea. Fredagens 70-rond såg till att svensken (-3) bara har tre slag upp till ledaren Daniel Gaunt, som slog till med en fenomenal 66:a tredje ronden.

Bakom Gustafsson svarade Pelle Edberg och Joel Sjöholm för två bra ronder, 69 respektive 70 slag, och klättrade några placeringar i fältet. Edberg, som åtminstone behöver sluta ensam trea för att sluta topp-20 på rankingen och sno ett ET-kort, är delad tia och Sjöholm delad 24:a.

Magnus A Carlsson är också delad 24:a och därmed hänger hans återtåg till European Tour på en skör tråd, trots att han i skrivande stund är rankad som nummer 16 på CT-rankingen. Förhoppningsvis kan Västeråssonen samla krafterna till finalronden och slippa en mycket ångestladdad väntan i klubbhuset medan ledarbollarna spelar färdigt.


Text: Oskar Åsgård • 2010-10-29
FöljaNyheter
Scroll to Top