Carl Pettersson verkar ha hittat en bra spelplan på The MINES Resort i Malaysia. Foto: Getty Images

Följa

Fortsatt svensk tätkänning

Carl Pettersson följde upp sin inledande 65-rond med 68 slag på fredagen och hänger med i täten i lukrativa inbjudningstävlingen CIMB Asia Pacific Classic i Malaysia. Svensken är två slag bakom ledarduon Ben Crane och Pariya Junhasavasdikul.

Text: Oskar Åsgård • 2010-10-29 Uppdaterad 2010-10-29

CIMB Asia Pacific Classic Malaysia

Bild 1110066
Speldatum: 28-31 oktober
Spelplats: The MINES Resort & Golf Club, Selangor, Malaysia
Prispengar: 6 000 000 dollar (1 000 000 dollar till segraren)

Starttider
Deltagarlista
Aktuell ställning

Tidigare artiklar:Pettersson öppnade med 65:a i Asien (Rond 1)

Den som förutspått att Ben Crane och Pariya Junhasavasdikul skulle spela en ledarboll i PGA Tour-tävling tillsammans under 2010 hade sannolikt fått ett ganska bra odds från samtliga spelbolag.

Men på lördagen är det konstellationen som äntrar första tee sist av de 40 spelarna i CIMB Asia Pacific Classic Malaysia. På fredagen var duon Crane och Junhasavasdikul de som, tillsammans med Adam Scott tog sig runt The MINES Resort & GC med störst framgång.

Trefaldige PGA Tour-segraren Crane svarade för den allra vassaste ronden med sina 64 slag, sju under par. Tillsammans med en 67:a från torsdagen räckte det för att gå om Ricky Barnes (63-69) i topp.

Även Junhasavasdikul nådde elva under par efter en 65-rond (-6) och den 984-rankade thailändaren, som vunnit en gång på Asian Tour, kan nu börja ladda inför sin första ledarboll på PGA Tour.

– Jag tänker inte på pengarna. Jag fokuserar bara på de lärdomar jag kan dra från att spela med de här grabbarna. Förhoppningsvis kan jag stå upp och utmana dem, sa 26-årige Junhasavasdikul till pressen.

Ensam femma inför helgen är Carl Pettersson, på jakt efter sin andra PGA Tour-titel för säsongen. Svenskens spel var inte lika felfritt som under torsdagen och han drog på sig två bogeys. Men med fem birdies blev det ändå 68 slag på ronden och fortsatt tätkänning.

Tittar man på vilka som lurar ytterligare några slag bakom inser man att det kommer krävas en vass insats under helgen för att lämna Malaysia med segerchecken på en miljon dollar. Både världsåttan Luke Donald (67) och australiensaren Adam Scott (65) avancerade på fredagen till delad sjätte plats och på delad nionde plats finns även namn som Ernie Els, Rickie Fowler och meriterade asiaten Thongchai Jaidee.

Gutafsson i slagläge
Hjorth inledde bäst
Stahle ensam svenska i Kina
Kaymer spelar för förstaplatsen

Text: Oskar Åsgård • 2010-10-29
FöljaNyheter
Scroll to Top