Peter Gustafsson (t v) och Pelle Edberg, båda med sina karaktäristiska huvudbonader, behöver en bra vecka i Italien. Foto: Getty Images

Följa

Gustafsson tog pole position i Italien

Peter Gustafsson måste som sämst sluta tvåa i Challenge Tour-finalen för att erhålla full spelrätt på European Tour 2011. Utmaningen började lovande, då svensken delar ledningen efter första ronden.

Text: Oskar Åsgård • 2010-10-28 Uppdaterad 2010-10-28

Apulia San Domenico Grand Final

Bild 1110054
Speldatum: 27-30 oktober
Spelplats: San Domenico Golf, Puglia, Italien
Prispengar: 300 000 euro (51 500 euro till segraren)
Segrare: Peter Whiteford (2009)

Aktuell ställning
Starttider & deltagarlista
Challenge Tour Rankings

Inför Apulia San Domenico Grand Final, den sista tävlingen på årets Challenge Tour, har fem svenskar chans att erhålla fullvärdiga tourkort på European Tour nästa säsong – vilket de 20 främsta på den slutliga rankingen belönas med.

Oscar Florén (4:a på rankingen) och Joel Sjöholm (10:a) har i praktiken redan säkrat sina platser bland topp-20, men har fortfarande mycket att spela för då de tio bästa får en bättre kategori än de med placering 11-20 på rankingen.

Även Magnus A Carlsson (16) sitter för närvarande på säker mark, men riskerar att falla utanför topp-20 om resultaten inte går hans väg. För de återstående två svenskarna i tourfinalen, Pelle Edberg (30) och Peter Gustafsson (35), är det seger eller ensam andraplats som krävs för att vara säkra på att nå hela vägen till topp-20. För Edberg kan det, om övriga spelares resultat går hans väg, också räcka med en ensam tredjeplats.

Lämpligt nog är det just dessa två som inlett bäst av svenskkvintetten. Gustafsson delar efter första ronden ledningen med Steven Tiley och Bernd Wiesberger på fem under par, medan Edberg är delad sexa på tre under par.

Tävlingen spelas över 72 hål och avslutas på lördag.


Text: Oskar Åsgård • 2010-10-28
FöljaNyheter
Scroll to Top