Martin Kaymer siktar på förstaplatsen. Det kan bli både Race to Dubai och världsrankingen. Foto: Getty Images

Följa

Kaymer spelar för förstaplatsen

På måndag har golfen en ny världsetta på herrarnas världsranking. Frågan är bara om han heter Lee Westwood eller Martin Kaymer. Tysken inledde dock veckans Andalucia Valderrama Masters blygsamt – men vill hellre nå förstaplatsen i Race to Dubai-rankingen.

Text: Karin Klarström • 2010-10-28 Uppdaterad 2010-10-28

Andalucia Valderrama Masters

Bild 1110060

Spelplats: Valderrama, Sotogrande, Spanien
Prissumma: 3 000 000 euro

Starttider & startfält

Aktuell ställning

Race to Dubai-ranking

2010 har varit ett minst sagt bra år för tysken Martin Kaymer. Fyra segrar – varav en var tyskens första majortriumf – spel i Ryder Cup och nu en möjlig förstaplats på världsrankingen. Kaymer är på plats på Valderrama för veckans Andalucia Masters, och en seger eller andraplats i tävlingen skulle göra honom till världens bäste spelare, enligt statistiken.

Men Kaymer inledde blygsamt. En 72-rond, för ett över par totalt, innebär att han är sex slag efter ledande hemmaspelaren Pablo Larrazábal. Med tre raka bogeys på hål 11-13 tappade Kaymer mark i förhållande till konkurrenterna.

Martin Kaymer tänker dock inte så mycket på det där med förstaplatsen på världsrankingen:

– Det är klart att det är ett mål jag vill uppnå under min karriär, men just nu koncentrerar jag mig på att försöka vinna Race to Dubai-rankingen, sa Kaymer inför veckans tävlingsstart.

Bakom sig i Race to Dubai-rankingen har han Graeme McDowell. Denne Ryder Cup-spelare, tillika majorvinnare, är ledaren Larrazábal hack i häl. US Open-mästaren McDowell är två slag efter spanjoren efter första dagens spel. Liksom ledaren lyckades McDowell spela sig runt Valderrama utan en enda bogey i scorekortet.

För svensk del var det Oskar Henningsson som låg bäst till under dagen. Efter elva spelade hål var han fyra under för dagen. Då blev det dessvärre en dubbelbogey, följt av en bogey omedelbart. Efter ytterligare en bogey kunde han summera dagsverket till 71 slag, för par. Även Peter Hedblom gick runt på 71 slag, och det gör duon till de högst placerade svenskarna.

En spelare som däremot inte är på plats i Spanien är Lee Westwood. Även engelsmannen har ett ypperligt läge att ta hem förstaplatsen på rankingen – trots att han inte spelar den här veckan. Skulle inte Kaymer vinna eller komma tvåa är det “Westie” som tar över tronen.


Text: Karin Klarström • 2010-10-28
FöljaNyheter
Scroll to Top