Följa

Han hoppas fortfarande på Masters

2009 sa Scandinavian Masters adjö. Nu drömmer Gösta Carlsson om att få en ny European Tour-tävling till Barsebäck. 2012 eller 2013.- Det finns plats för två tävlingar i Sverige, säger Gösta.

Text: cm@golf.se • 2010-10-05 Uppdaterad 2010-10-05

När Scandinavian Masters grundades 1991 så var tanken att tävlingen skulle alternera mellan Stockholm, Göteborg och Skåne. Fram till i år, då tävlingen permanentades på Bro Hof Slott sedan Björn Örås köpt evenemanget av förbundet, så stod Barsebäck G&CC som värd vid nio tillfällen.

Sista gången var ifjol.

– Jag saknar Masters mycket. Det har kommit in en kraft mellan oss och Golfförbundet som vi anser är olycklig – man ska inte sälja en tävling på det viset, säger Gösta Carlsson till Svensk Golf.

Nu kan dock anläggningen vid Öresund vara på väg tillbaka till European Tour. Barsebäcks starke man, Gösta Carlsson som fyller 91 år 21 oktober, berättar om ambitionerna:

– Vi menar att vi skulle kunna få till stånd en tävling här, det beror på om vi kan få den sponsorn som vi har tänkt oss. Det blir nog inte förrän 2013 och absolut tidigast 2012. Det känns viktigt att fylla tomrummet efter Scandinavian Masters och det är inte helt omöjligt att det kan bli av. Under första halvan av nästa år måste det hända något, säger Gösta.

Finns det verkligen plats för två svenska ET-tävlingar?
– Ja, det är ju 60 mil emellan. Sverige är stort, avlångt – och delat. Skåningar och smålänningar kommer ju inte upp till Stockholm och knappt ens göteborgarna. Men när vi har haft tävlingarna här på Barsebäck så har publiken kommit från hela södra delen och i Skåne är det ju allra golftätast, säger Gösta.

Gösta Carlssons kompanjon Ulf Öhrvik tillägger att Barsebäck inte heller glömmer bort Själland och den stora marknaden i Danmark som öppnats upp mycket tack vare Öresundsbron.

– Vi räknar med att danska företag kan komma in som sponsorer. Ska vi göra något ska vi ha riktigt med prispengar, annars går det inte, säger Gösta.

Vilken nivå siktar ni på?
– Vi måste upp i 25 miljoner kronor i dagens penningvärde, annars är det ingen mening.

Och vad ska tävlingen heta?
– Masters är väl inte patenterat, så det kan vi väl använda? Det har ju tävlingen alltid hetat här på Barsebäck.


Text: cm@golf.se • 2010-10-05
FöljaNyheter
Scroll to Top