Peter Hansons stabila spel från tee kan bli en stark tillgång för Europa på Celtic Manor Foto: Getty Images

Följa

Max tre matcher för krasslig Hanson

Han är ännu inte hundra procent frisk och har bett att helst få slippa spela 36 hål under fredag eller lördag. Detta, Colins taktik och möjliga spelpartners berättar Peter Hanson om i en exklusiv intervju på Celtic Manor.

Text: Eric Franzén • 2010-09-28 Uppdaterad 2010-09-28

Peter Hanson anlände till Celtic Manor under måndagen med en känsla av oro inombords. Förkylningen som drabbade honom förra veckan innebar som bekant att Hanson fick dra sig ur Vivendi Cup, och därmed komma till Ryder Cup utan de fyra tävlingsvarv i ryggen som han räknat med.

Men efter en lite skakig början på tisdagens inspelsvarv, som följdes av en betydligt starkare avslutning, är Hanson lugnare.

– Denna dag var viktig för mig. Att få komma ut på banan och känna att spelet sitter hyfsat. Det har funnits ett orosmoment i att jag inte spelade förra veckan. Speciellt sista nio var mycket bättre än förväntat. Faktiskt mycket bättre än vad jag trott.

Perfekt uppsatt bana
Första varvet på en Twenty Ten Course i Ryder Cup-skrud (med tjock och saftig ruff direkt utanför landingsytorna) var också en positiv bekantskap för Hanson. Till skillnad från Montys neutrala uppfattning om banans uppsättning tror Hanson att han själv och det europeiska laget serveras 18 hål som medvetet anpassats efter deras primära styrkor.

– Spelar jag bra och kommer igång så tror jag att banan är perfekt uppsatt för min typ av spel. Colin har nog lite med flit sätt till att den spelas lång med tjocka ruffar. Jag tror att detta ger lite fördel för vårt lag eftersom det är många amerikaner som slår långt och gärna sprider lite grann. Så det finns nog en tanke med det.

Den allmänna bilden av Twenty Ten Course som en ganska birdievänlig matchspelsbana skriver dock Hanson inte under på.

– Jag tror inte att det blir en sådan birdiefest som man kunde tänka sig på förhand Men jag tror att det kan finns en tanke från Colins håll med att greenerna spelas lite långsammare och tufft uppsatta. Man kommer in med ganska långa klubbor. Jag har slagit många järnfyror och järnfemmor idag, och då blir det inte så superaggressiv golf att man kan stå och sikta på pinnarna hela vägen. Det är ganska få hål som är korta nog för lämna wedgear in.

Helst inte 36 per dag
Att Hanson spelar på fredag råder det ingen tvekan om efter Montgomeries besked om att alla spelare ska luftas under första dagen. Men redan nu berättar han att den segdragna förkylningen troligen sätter stopp för möjligheterna att både köra foursome och fyrboll/bästboll under en och samma dag.  

– Fysiskt är jag inte hundra procent. Jag har meddelat detta både till Colin och Thomas Björn. Vill de att jag spelar båda matcherna under en dag så får det bli så. Men ska man spela 36 hål på denna bana så krävs det att jag är i lite bättre fysisk form. Jag tror jag spelar 18 i morgon och nio på torsdag innan det drar igång för att bygga energi. Men jag tror att det kommer att bli tufft med två varv under en dag i och med att banan är tufft uppsatt och jobbig att gå med krävande backar. Och det har jag informerat dem om. 

Hur är det med förkylningen just nu?
– Den har inte riktigt lämnat kroppen. Jag har lite kvar. Den gick tyvärr ner rätt djupt så det känns lite i lungorna och så.

Okej, vem spelar du tillsammans med på fredag?
– Ja, det vet jag inte. Vi har snackat lite löst om det. Men man kan väl lura ut lite om det i och med dagens lottning där jag fick spela med Westwood, Kaymer och Jimenez.

Följ Ryder Cup direkt i tävlingsbloggen
Tränaren hissar Hansons form
Stenson minns den gröna peruken
”Jag har aldrig varit så nervös”
Per-Ulrik tror på Hanson
Vinn Ryder Cup-filmer

Text: Eric Franzén • 2010-09-28
FöljaNyheter
Scroll to Top