5de497ab67b34

Följa

Nike skriker högt

Text: Svensk Golf • 2010-09-28 Uppdaterad 2010-09-28
Bild 1131111

Hör upp.

Det är vad Nike vill oss att göra med sin nya line up inför 2011.

– Vi har en intern attityd som heter “get loud”. Produkterna ska göra sig mer hörda. Det är kaxigt och vi känner oss nöjda med det, säger Andreas Johansson på Nike.

Och Bloggen ser nog en potential att de kan göra just det med sina nya produkter.

På driversidan har SQ-serien uppdaterats rejält.

Dels har det infogats en ny, rund drivermodell vid sidan av den fyrkantiga, som lever kvar från årets uppsättning. Men framför allt har Nike plockat fram färgsprutan och slängt på en fräsch svart finish som definitivt överglänser den klassiska (ful)gula färgen från tidigare år. Dessutom matchas klubbhuvudet med ett matt, svart Fubuki-skaft i en riktigt stilig kombination.

Den runda SQ-modellen, med ett MOI-värde nästan i klass med den fyrkantiga modellen, är riktad mot golfaren som inte hoppat på den utdöende kubistiska trenden bland driverhuvuden.

Båda SQ-drivers finns även i damutförande, med en mörkgrå finish istället för svart.

På VR-sidan, som riktar sig till den mer skolade spelaren, har drivern som ni ser ovan fått en putsad look. Den (tidigare) röda kompressionskanalen är nu svart och formen på klubbhuvudet är mer päronformad för att attrahera den duktigare spelaren. Standardskaftet är numera ett Project X vilket säkert också bidrar till att locka till sig några golfare med ensiffrigt i handicapkolumnen.

Prismässigt fortsätter Nike på årets linje, där SQ-drivern går loss på knappa 3 000 kronor och VR Pro på knappa 4 000 kronor.

– Priserna har varit alldeles för höga tidigare, nu har vi kommit in i matchen mer, säger Johansson.

På tal om att komma in i matchen är Johansson nöjd med hur Nikes klubbor har klättrat högre upp på konsumenternas inköpslistor och det är ingen tvekan om var storföretaget siktar.

– Inom fem, sex år ska vi vara störst. Så är det bara, säger Johansson.

/Oskar Åsgård


Text: Svensk Golf • 2010-09-28
FöljaBloggar
Scroll to Top