5de497a1ea77e

Följa

Tokfokus på

Text: Svensk Golf • 2010-09-21 Uppdaterad 2010-09-21
Bild 1131120

Det infinner sig alltid en speciell stämning på redaktionen när det är lämningsdags och skarpt läge.

Som idag.

Korr-Sylvia läser sidor så det visslar om det, reportrarna är på tå för att korrigera och vässa, medan jag och tf AD-Jeppe kommer att ägna stora delar av dagen åt omslaget.

Numret som ska gå till tryck är vår resespecial och därmed känns det på något sätt som att man sätter punkt för den svenska säsongen, även om det finns en del golf kvar att spela.

Det här med resereportage i Svensk Golf har varit ett omdiskuterat ämne genom åren och för några år sedan var det också det enskilda område vi fick mest kritik för. För avlägsna resmål, som inte vanligt folk har råd att göra, var ofta synpunkten som hördes tidigare.

Det kommer fortfarande tillbaka då och då, men den som säger det nu har inte riktigt hängt med i utvecklingen de senaste åren. Min tydliga filosofi är att vi ska erbjuda reseläsning från näraliggande och lättillgängliga resmål, dit svenskarna faktiskt åker. Mer Mallis än Maldiverna, om man säger så. Vi håller oss mestadels i Norden och Europa, men låter någon enstaka gång våra läsare drömma sig ännu längre bort om det är befogat.

Temat för årets resespecial är “Huvudstäder i Europa” och jag hoppas vi kan leverera ett och annat oväntat tips.

Men nu – tillbaka till tidningsmakeriet!


Text: Svensk Golf • 2010-09-21
FöljaBloggar
Scroll to Top