Jone Sølvik (mitten t v) tillsammans med de inbjudna kändisarna i Jonsters Charity. Foto: Jonsters Charity

Följa

Välgörenhetsgolf stor succé

Välgörenhetstävlingen Jonsters Charity på Woodlands CC i Örkelljunga blev en riktig hit, trots regnigt väder. Med hjälp av kändisar som Henrik Larsson och Kennet Andersson skänktes 210 000 kronor till stiftelsen MinStoraDag. – Det var ruskigt lyckat, säger arrangören Jone Sølvik.

Text: Oskar Åsgård • 2010-09-19 Uppdaterad 2010-09-19

Jonsters Charity

Vinnare A-klass: Joel Rosenqvist

Vinnare B-klass: Daniel Portillo

Bäste kändis: Ulf “Tickan” Carlsson

Mer info om tävlingen här

FAKTA: Min Stora Dag

Stiftelsen hjälper svårt sjuka barn via olika projekt. Det handlar om läger, kalas, utflykter eller någonting som barnet önskar sig. Det går inte att ansöka om att få ta del av MinStoraDag, utan det är vårdpersonal som tipsar om barn som behöver extra uppmuntran.

Bild 1109755
Jone Sølvik överlämnar checken på 210 000 kronor till MinStoraDag.

 

Tävlingen Jonsters Charity smygstartade redan i fjol. Dock i liten skala med ett gäng särskilt inbjudna spelare . Evenemanget blev lyckat och eldsjälen Jone Sølvik ville utveckla tävlingen ytterligare inför 2010.

– Jag tänkte att “kan jag skänka 50 000 kronor 2010 är det fantastiskt.”, men det blev snabbt mycket större, säger Sølvik till Svensk Golf.

Sølvik startade från scratch. Han hade ingen lång rad med kändisar i sin telefonbok utan ringde upp var och en för att berätta om sig själv, tävlingen och varför han gör detta.

Lagom till lördagen den 18 september hade han fått ihop en kändisensemble bestående av bland andra Kennet Andersson, Janne “Loffe” Carlsson och Henrik Larsson.

Tävlingen föregicks av en budgivning, där man dels kunde bjuda på att få spela tillsammans med en kändis eller att få gå caddie åt densamme. Det vinnande budet på att få spela med Henrik Larsson var 9 500 kronor.

Och totalt samlade de 100 deltagarna i Jonsters Charity in 210 000 kronor, som skänktes till stiftelsen MinStoraDag.

– Det låter för bra för att vara sant, men det var ruskigt, ruskigt lyckat, utbrister Sølvik glatt.

Att förmånstagaren var just MinStoraDag förklaras av Sølviks egen uppväxt.

– Jag kommer själv från en trasslig bakgrund med våld i hemmet och har inte haft en familj att luta mig tillbaka emot. Därför vill jag nu kunna bidra till att göra det bättre för andra barn. Varje Jonesters Charity-arrangemang ska vara ett event för hela familjen, förklarar han.

Vid sidan av golftävlingen hade därför clownen Cito och trollkarlen Daniel Karlsson från Bolibompa bjudits in för att underhålla de drygt 70 barn som närvarade.

– Min slogan för Jonsters Charity är “tillsammans gör vi en stor skillnad”. Jag vill inte lyfta fram mig själv, för utan alla donationer och alla som ställde upp hade det aldrig blivit såhär bra, säger Sølvik.

Trots lördagens regniga väder på Woodlands CC i Örkelljunga var det genomgående glada miner bland deltagarna.

– Direkt efteråt ringde Henrik Larsson från bilen och sa “Jone, jag vill tacka dig, det här var den trevligaste golftävlingen jag har spelat. Jag är glad att kunna vara med och göra en skillnad”.

Sølvik själv är rörd över den uppskattning som visats och har redan börjat fundera på nästa års tävling.

Visionen är klar.

– Jag vill skapa Sveriges största och trevligaste golftävling och varje år skänka minst en kvarts miljon kronor till välgörande ändamål.


Text: Oskar Åsgård • 2010-09-19
FöljaNyheter
Scroll to Top