Efter tre krävande dagar på Falsterbos vindpinade links kunde fyra lag kvittera ut en finalbiljett till Spanien. Foto: Golfdata

Följa

Finallagen klara i JSM Lag

Det bjöds på dramatik och skrällsegrar när de fyra finallagen i JSM skulle sållas fram på Falsterbo GK. De fyra klubbar som tog sig till Spanien var Landskrona, Jönköping, Österåker och Falkenberg.

Text: Oskar Åsgård • 2010-09-19 Uppdaterad 2010-09-19

Att allt kan hända i matchspel bekräftades flera gånger om när kvartsfinalerna i JSM för klubblag avgjordes på Falsterbo GK.

Efter fredagens slagspelsomgång toppade Landskrona GK, Bro-Bålsta GK och Stockholms GK resultatlistan. Två av dessa toppseedade klubbar fick dock se sig besegrade på söndagen.

Största skrällen svarade förmodligen 15-seedade Österåkers GK för när de slog ut de senaste två årens mästare i JSM Lag, Stockholms GK. Dessutom med övertygande 4-1 i matchsiffror.

Österåkers foursomepar Emelie Alpe/Erik Dege och Anton Rosén/Viktor Madsén inledde med att vinna sina matcher med 3/1 respektive 3/2.

Därmed var Stockholms GK piskade att vinna samtliga tre singelmatcher för att gå segrande ur Stockholmsderbyt och hoppet stod till lagets tre starkaste kort – Louise Ridderström, Johanna Tillström och Olle Widegren.

Denna gång räckte det dock inte och Österåkers Josefine Nyqvist punkterade matchen i och med 2/0-segern över Johanna Tillström.

Ytterligare ett favorittippat Stockholmslag som missade finalspelet i Spanien var Bro-Bålsta GK. Falkenbergs GK, som var seedade som 13:e lag inför matchspelet, tog hem matchen med siffrorna 3-2 och kan nu rikta blicken mot sydligare breddgrader.

Om Landskrona vann söndagens bekvämaste seger över Ljunghusen, så satt det hårt inne i matchen mellan Jönköping och Västerås.

Med två poäng var hängde allt på singelmatchen mellan Jönköpings Per Gustafsson och Västerås David Bäckström. Först på 23:e hålet ordnade Gustafson segern som gav Jönköpings GK en finalbiljett.

Nu återstår bara finalen på spanska Arcos Gardens 4-6 november där 2010 års JSM-mästare koras.


Text: Oskar Åsgård • 2010-09-19
FöljaNyheter
Scroll to Top