Laura Davies bättrade på sitt redan imponerande facit på söndagen med att vinna sin 43:e LET-titel, hennes 80:e totalt som proffs. Foto: Getty Images

Följa

Davies fortsätter skriva historia

Laura Davies vann, trots en kvadruppelbogey på sista nio, sin 43:e seger på Ladies European Tour och förstärkte sin position som den äldsta segrarinnan genom tiderna. Carin Koch slutade delad tolva.

Text: Oskar Åsgård • 2010-09-19 Uppdaterad 2010-09-19

Open de España Femenino

Bild 1109762

Speldatum: 16-19 september
Plats: Flamingos GC, Spanien
Segrare: Laura Davies
Prispengar: 350 000 euro

Henderson Money List
Världsranking
Slutresultat

Tidigare artiklar:Koch jagar Davies (Rond 3)

Andra ronden regnade bort (Rond 2)

Stark svensk start i stjärnspäckat fält (Rond 1)

Hos vissa verkar viljan att vinna vara medfödd och evigt närvarande.
Som hos Laura Davies.

Med fyra majortitlar, ytterligare tolv LPGA-titlar och 25 Ladies European Tour-segrar vid 33-års ålder hade ingen tittat snett på Laura Davies om hon lagt klubborna på hyllan och ägnat resten av livet åt något annat.

Men det har gått 13 år och otaliga segrar sen dess och viljan att vinna är fortfarande lika stor.

Söndagens seger i Open de España Femenino var inte på något vis lättköpt. Faktiskt var läget riktigt pressat efter en stressad kvadruppelbogey av Davies på det 13:e hålet.

Engelskan hade då bränt sin treslagsledning på landsmanninan Lisa Hall och i klubbhuset satt redan amerikanskan Christina Kim på nio under par, efter en bländade 65-rond sista dagen.

Dessutom började mörka tankar dyka upp bakom Davies pannben, då hon förra veckan sumpade segern i Franska Öppna med en trippel på elvan.

– Det var egentligen dagens enda dåliga utslag. Jag måste erkänna att jag trodde att jag hade bränt mina chanser där, säger Davies till tourens hemsida.

Men 46-åringen från Coventry visade prov på starkt psyke när hon snabbt revanscherade sig med två raka birdies på 14 och 15. Samtidigt föll Hall tillbaka med en dubbelbogey på 16:e och Davies kunde till och med göra bogey på sista utan att äventyra segern.

– Det här var en av mina bästa segrar i karriären, sa Davies efter den heroiska comebacken.

Segern var årets fjärde och karriärens 43:e på Ladies European Tour och innebar att Davies övertog förstaplatsen på penninglistan från sydafrikanskan Lee-Anne Pace.

Om hon behåller förstaplatsen när säsongen summeras skulle det bli hennes åttonde Order-of-Merit-seger, dessutom 25 år efter den första.

Imponerande räcker knappt för att beskriva den bedriften.

Koch föll utanför topp-10
Carin Koch, som hade tre raka topp 10-placeringar inför veckan, började dagen tre slag bakom Davies men fick inte till det denna söndag.

Svenskan var ett under par efter nio hål, men en bogey på tionde hålet och en dubbelbogey på 15:e (par 5) grusade effektivt segerchanserna. Det blev till slut en delad tolfteplats för Koch.   


Text: Oskar Åsgård • 2010-09-19
FöljaNyheter
Scroll to Top