Har Alexander Norén (t v) en andra European Tour-titel inom räckhåll eller kan Pelle Edberg (t h) vinna sin första? Foto: Getty Images

Följa

Svenskduo på brittjakt

Pelle Edberg (68) och Alexander Norén (67) fortsatte spela bra i Austrian GolfOpen. På söndag går de tillsammans i näst sista boll och har två respektive tre slag upp till ledande engelsmännen David Lynn och Danny Willett.

Text: Oskar Åsgård • 2010-09-18 Uppdaterad 2019-12-11

Austrian GolfOpen


Speldatum: 16-19 september
Plats: Diamond CC, Österrike
Segrare: Rafael Cabrera-Bello (2009)
Prispengar: 750 000 euro (125 000 till segraren)

Race to Dubai-ranking
Världsranking
Starttider
Aktuell ställning

Tidigare artiklar:Avspänd Edberg tvåa (Rond 2)

Jarmo jagar kortet (Rond 1)

Moving day på Diamond Country Club i Österrike utvecklades till ett birdierace utan dess like. De fem spelarna som toppade ledartavlan hade när dagen var över hade tillsammans stänkt i 37 birdies och två eagles.

Båda eagles tillhörde duon David Lynn och Daniel Willett som gick runt på 64 respektive 65 slag. Engelsmännen delar ledningen på 13 under par inför söndagen.

Lyckligtvis hängde två svenskar med i det raska birdietempot. Både Pelle Edberg (68) och Alexander Norén (67) gjorde sju birdies och har tätkontakt inför finalronden. Edberg är delad trea på -11 och Norén delad sexa på -10.

– Det är jävligt roligt, det var för länge sen jag var med i toppen. Det blir helt annat fokus när man har tätkänning, varje slag känns mycket viktigare vilket gör det roligare, säger Norén till Svensk Golf.

Den 28-årige stockholmaren säger sig ha hittat svingen igen.

– Jag har tränat mycket och fått ordning på svingen genom att träna med en tung klubba. Det är absolut inte perfekt, men mycket bättre. Roligare nu när jag kan slå de slag jag vill, istället för att bara slå och hoppas.

På söndag spelar den svenska toppduon tillsammans med US Open-vinnaren och Ryder Cup-aktuelle Graeme McDowell, som är elva under par efter en 68-rond.

– Näe, är det jag och Pelle imorgon? Ha, det blir ju grymt, skrattar Norén när Svensk Golf avslöjar söndagens lottning.

Låt oss hoppas att svenskarna kan trigga varandra ordenligt och förhoppningsvis bärga Sveriges sjätte seger på European Tour 2010.

15-årig hemmaspelare imponerar
Birdiestinna britter och stadiga svenskar till trots var lördagens sensationsman 15-årige Matthias Schwab. Den unge österrikaren, som spelar sin första tävling på European Tour, signerade för andra dagen i rad sitt scorekort för 69 slag och är delad nia inför sista ronden.

En lördag som denna var 74 slag inte mycket att glädjas över och Jarmo Sandelin föll tungt i resultatlistan, från femte till 29:e plats. Tredje bäste svensk efter firma Edberg/Norén är Steven Jeppesen (-5) på delad 23:e plats.

Följ finalronden av Austrian GolfOpen
Koch jagar Davies
Gammal är äldst
Dansk amatörseger på Mölle
Hedwall klar för slutkval

Text: Oskar Åsgård • 2010-09-18
FöljaNyheter
Scroll to Top