Har Pelle Edberg sin första European Tour-seger i sikte? Foto: Getty Images

Följa

Avspänd Edberg tvåa

Pelle Edberg har två veckor på sig att spela till sig full spelrätt på European Tour 2011. Utgångsläget inför helgen i Austrian GolfOpen är fint, ett slag från ledningen, och själv är han lugn. – Finns ingen anledning att stressa till det, säger Edberg.

Text: Oskar Åsgård • 2010-09-17 Uppdaterad 2010-09-17

Austrian GolfOpen

Bild 1109742
Speldatum: 16-19 september
Plats: Diamond CC, Österrike
Segrare: Rafael Cabrera-Bello (2009)
Prispengar: 750 000 euro (125 000 till segraren)

Race to Dubai-ranking
Världsranking
Starttider
Aktuell ställning

Tidigare artiklar:Jarmo jagar kortet

Vid påståendet att det måste flutit på fint under fredagen svarar Pelle Edberg raskt, “jag har inget att klaga på”.

Den bogeyfria 68-ronden (-4) var dagens fjärde bästa resultat och förde upp Edberg till delad andra plats, sju under par sammanlagt och ett slag bakom ledande John Parry.

Nyckeln hittills för Edberg har varit det långa spelet, som fungerat nära på felfritt. Enligt Edberg själv har det blivit 17 respektive 16 greenträffar de första två ronderna. European Tours petiga statistiker håller visserligen inte med (15 & 13 GIR), men oavsett vittnar siffrorna om bra spel.

– Jag har spelat j-vligt bra från tee till green, riktigt stabilt. Man önskar alltid att man var lägre, men hyfsat resultat med bra spel, säger han till Svensk Golf.

Edberg tappade i fjol sin kategori på European Tour (som gav full spelrätt), men har spelat bra vid de tillfällen som erbjudits under säsongen. På 16 tävlingar har svensken spelat in 166 750 euro och parkerar på 114:e plats på Race to Dubai-rankingen – alltså på rätt sida om det viktiga topp 115-strecket.

Smålänningen har två chanser att förbättra den placeringen, veckans Austrian GolfOpen och nästa veckas Vivendi Cup.

Själv är han avslappnad.

– Jag har denna och nästa vecka på mig och spelar jag som nu så fixar jag det. Annars gör jag det inte. Som sämst får jag samma kategori som i år nästa säsong. Den är ju absolut inte världsklass, men ger ändå 14-15 starter.

Vid ett par tillfällen tidigare i år har Edberg varit uppe i den absoluta toppen, men som han själv uttrycker det “strulat till det” på slutet.
Han känner sig dock redo att tampas om segern på allvar.

– Det känns som att jag blivit en lite bättre spelare. Att jag kan tänka till lite och använda den lilla hjärna jag har, säger Edberg.

Något som talar starkt i 31-åringens favör är de senaste årens resultat i Austrian GolfOpen – 2007: 14:e plats, 08: 3:e plats, 09: 10:e plats.

– Jag vet inte varför, det är ju en ny bana i år. Men det funkar ju bra hittills, så det måste vara de fantastiska människorna, säger han och skrattar gott.

Tio svenskar vidare
Alexander Norén och Jarmo Sandelin signerade både varsin 70-rond på fredagen och är båda inom tre slag från ledningen.

De svenskar som klättrade mest andra ronden var Steven Jeppesen (68), Anders Sjöstrand (68) och Martin Erlandsson (69) som avancerade 54, 42 respektive 35 placeringar i resultatlistan.

Sammanlagt klarade tio svenskar kvalgränsen.

Hedwall klar för slutkval
Gammal är äldst
Dansk amatörseger på Mölle
Andra ronden regnade bort

Text: Oskar Åsgård • 2010-09-17
FöljaNyheter
Scroll to Top