Nilsson tvåa i Holland

Europaettan Martin Kaymer var omutlig i kampen om segern i KLM Open. Men det blev ändå en bra söndag för Christian Nilsson, som bärgade en mycket viktig delad andraplats på Hilverschum GC.

Martin Kaymer inledde söndagen i ensam ledning, som han sedan behöll ända in till sista putten droppade ned i koppen på avslutningshålet. Tysken bjöd på en mycket stabil uppvisning och noterade endast en bogey samtidigt som fem birdiechanser omsattes i röda siffror.

Segern är världssexans sjunde titel på European Tour - en uppställning som givetvis inkluderar augusti månads majortriumf i PGA Championship.  

Christian Nilsson lyckades inte skaka Kaymer på allvar och var i praktiken avskriven från segerstriden efter en olycklig bogey på hål 16. Men Karlstad-spelaren pumpade ändå näven hårt i luften på hål 18 efter att den viktiga birdieputten på knappt två meter smitit i hål.

Nilsson puttade för kortet
Fyran på sista hålet tryggade inte bara andraplatsen utan förde också Nilsson upp till säker mark på tourens penninglista - där han låg på 138:e plats inför veckans tävling. Prischecken landade på drygt 156 000 euro efter att söndagen slutat på 69 slag och totalt tio under par, fyra slag bakom Kaymer.

- Jag visste hur det låg till och vad förutsättningarna var. Att sätta putten skulle säkra kortet och missade jag den så skulle det inte vara klart. Tankarna fanns där. Men sedan fokuserade jag , tog ut linjen och satte den mitt i. Efteråt kändes det väldigt gött, säger Christian Nilsson.

I likhet med övriga dagar blev det många långa järn från tee för Nilsson. Det primära vapnet är en järntrea med grafitskaft.

- Den är nedbockad till 17 grader och går som en träfyra. Här på banan var det inte läge att slå så många drives eftersom det var rätt tighta trädridåer. Dessutom startade jag dagens rond lite skakigt med drivern så därför åkte trean fram ganska ofta sedan. Drivern har både varit min styrka och svaghet, men har inte suttit bra till och från. Och på sistone har jag fallerat en del när det gäller att hålla bollen i spel.

Bästa placeringen sedan 2009
Andraplatsen, som delas med parayguanen Fabrizio Zanotti, är Christians bästa notering sedan Castello Masters i oktober 2009 där Nilsson också slutade tvåa. Nu ser 31-åringen fram mot en veckas ledighet inför Vivendi Cup i Paris.

- Från den här tävlingen tar jag med mig en hel del självförtroende. Det är en erfarenhet som jag kommer att växa av. Jag fick lösa en del utmanande situationer och har nu också lite arbetsro när kortet är klart

Övriga svenska placeringar:

(d26, -4) Niclas Fasth
(d34, -3) Peter Hedblom
(d42, -2) Robert Karlsson
(d57, par) Oskar Henningsson
(75, +6) Johan Edfors
(d76, +7) Martin Erlandsson
(d76, +7) Jarmo Sandelin 

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!