Nilsson slåss om segern
Sjundeplatsen i Hassan II Golf Trophy är Nilsson hittills bästa resultatmässiga notering under 2010. Foto: Getty Images

Nilsson slåss om segern

Inför sista ronden av KLM Open är Christian Nilsson delad tvåa och i högsta grad med i segerstriden. Samtidigt kämpar han för att klara kortet till nästa år.- Visst är det något som man tänker en del på, säger han.

Ett drygt år efter första titeln på European Tour anlände Christian Nilsson till Holland med tre raka missade kvalgränser i bagaget.
Men golf är alltid golf, som det heter.
Plötsligt är 31-åringen från Karlstad med slåss om segern i KLM Open, där han spelar sista ronden i ledarboll.

Enligt honom själv kan veckans fall framåt spåras i att de dåliga slagen helt enkelt blivit lite mindre dåliga.

-  Tidigare veckor har det oftast blivit några slag varje rond, som kostat i form av en dubbelbogey eller liknande. Nu har jag missat på bättre ställen och börjat få ihop det, vilket syns på scoren, säger han till Svensk Golf.

Inför söndagens rond skiljer ett slag mellan Nilsson (-9) och ledande Martin Kaymer (-10).

För tysken, som krönte säsongen med segern i PGA Championship, innebär en eventuell vinst främst ett riktigt skönt formbesked inför Ryder Cup.
För Christian, som fick ett års spelrättigheter i samband med 2009 års seger i Saint-Omer Open, innebär en möjlig triumf på Hilversumsche GC att han säkrar en plats på European Tour till nästa år. En kommande säsong som från den nuvarande 138:e platsen på penninglistan fortfarande hänger löst i luften.

- Visst  är det något som man tänker en del på. Speciellt mellan tävlingarna. Men man får leva med sådant. Nu känns det bra när man får vara med och hugga lite igen.

Lördagens rond säger han själv började lite spänt efter bogeyn på ettan. Men Nilsson kom in i matchen igen på allvar med en eagle på tolfte hålet och två raka efterföljande birdies.

Han var sedan i ensam ledning fram till bogeyn på hål 16. Det blev till slut 68 slag i kortet, hans tredje raka rond under 70 slag i tävlingen, efter ett knepigt par på 18 där utslaget smet in till träden på vänster sida om fairway.

- Där har jag ett träd till vänster som jag siktar på för att sedan försöka fadea ut bollen. Idag klackade jag drivern lite och den blev då lägre och kom aldrig ut höger i vinden.

Vilka tankar har du inför avslutningsronden?
- Jag kommer att känna mig nöjd om jag spelar som idag. Jag kommer att försöka jobba mig in i det och hoppas att prestera så bra som möjligt, samt att hålla de mentala beslutspunkter jag ska gå igenom.

Övriga svenska placeringar:

(d14, -4) Peter Hedblom
(d31, -3) Niclas Fasth
(d46, -1) Robert Karlsson
(d55,  par) Oskar Henningsson
(d63, +1) Johan Edfors
(d72, +3) Jarmo Sandelin
(d77, +6) Martin Erlandsson

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!