Peter Hanson hoppas på ännu en bra vecka när årets sista major spelas på Whistling Straits. Foto: Getty Images

Följa

Hanson har hittat formen

Peter Hanson slutade åtta i förra veckans WGC-tävling. Han har toppat formen inför PGA Championship.- Jag slår bollen nästintill perfekt just nu, säger Peter.

Text: CM Hellsten • 2010-08-11 Uppdaterad 2019-12-11

PGA Championship


Datum: 12-15 augusti.
Bana: Whistling Straits, Straits Course, Kohler, Wisconsin.
Prissumma: 7 500 000 dollar.

Startfält
Startlista rond 1 & 2
Aktuell ställning

I söndags jagade Peter Hanson segern i WGC-Bridgestone Inviational i Ohio. Han var två slag efter täten men efter en avslutande 71-rond fick skåningen nöja sig med en åttonde plats.
Placeringen fyllde på självförtroendekontot rejält inför årets sista major som inleds på torsdag.
– Jag kom aldrig riktigt igång under finalvarvet men överlag så var det en mycket bra tävling och det borde egentligen ha gått ännu bättre. Jag hoppas kunna få ut det den här veckan i stället. Det var i alla fall ett jäkla bra genrep inför PGA Championship och förhoppningsvis kan segern komma nu.

Peter Hanson har nu lämnat basketstjärnan LeBron James hemstad Akron och tagit sig till Kohler, Wisconsin vid Lake Michigan där PGA Championship avgörs.
På onsdagsmorgonen var det tänkt att Peter Hanson skulle spela ett inspelsvarv tillsammans med Fredrik Andersson Hed. Svenskduon hade fått en starttid 08.30 lokal tid på Straits Course men det var inte alarmklockan som väckte Hanson i morse utan ett rejält åskoväder. Ronden fick flyttas fram några timmar.
Svensk Golf fick en pratstund inför träningspasset.
– Förra veckan var ett stort steg framåt och framför allt puttningen var väldigt bra, jag satte nästintill allt inom två meter. Jag slår bollen nästan perfekt just nu och är bara puttningen på plats så kan det bli ett bra resultat. Kan jag göra en till bra vecka och förhoppningsvis förbättra resultatet från Bridgestone så finns det en chans att komma lite närmare Ryder Cup, säger Peter

Har du känt dig i så bra form inför en major tidigare?
– När jag kom till British Open i somras så hade jag rätt så bra form och höga förväntningar. Visst är det bra att känna att spelet sitter där men det gäller ändå att hålla nere kraven på sig själv eftersom det är lätt att komma ut och vara för taggad och tro att man ska vinna tävlingen redan på torsdagen. Går det sedan lite emot i början så är det lätt att tappa tålamodet. Det gäller att vara kall, hålla sig lugn och sätta mig i samma position som i förra veckan.

I Ohio läste Peter Hanson inför varje rond sju punkter ur mentale coachen Torsten Hanssons bok. Det tänker han göra på Whistling Straits också.
– Jag jobbar rätt så mycket med Torsten och de där sju punkterna handlar om att hamna i rätt tillstånd för prestation. Det gäller att hitta det optimala prestationstillståndet.

Vad tycker du om banan?
– Den är väldigt trixig med en massa bunkrar och olika tjock ruff. Du kan missa green precis och ligga jättetjockt, sedan kan du missa mer snett och faktiskt ligga rätt så bra. Man behöver spela riktigt bra golf och så ha lite flyt den här veckan.


Text: CM Hellsten • 2010-08-11
FöljaNyheter
Scroll to Top