Carl Pettersson hade på tisdagen ett frukostmöte med Ryder Cup-kaptenen Colin Montgomerie. Foto: Getty Images

Följa

Carls frukost med Monty

Carl Pettersson kan vara på väg mot Ryder Cup. På tisdagen käkade han frukost tillsammans med Europas kapten Colin Montgomerie.- Vi hade ett bra snack, säger Carl till Golf Digest.

Text: CM Hellsten • 2010-08-11 Uppdaterad 2010-08-11

PGA Championship

Bild 1109492
Datum: 12-15 augusti.
Bana: Whistling Straits, Straits Course, Kohler, Wisconsin.
Prissumma: 7 500 000 dollar.

Startfält
Startlista rond 1 & 2
Aktuell ställning

Carl Pettersson är göteborgaren som vid 10 års ålder på grund av pappa Lars jobb inom Volvo flyttade först till England och sedan vidare till USA. Där hamnade golfaren Carl så småningom på North Carolina State University.
När den före detta svenske förbundskaptenen Peter Mattsson skulle ta ut sitt lag till amatör-VM i Berlin 2000 så hittade han ett intressant svenskklingande namn i resultatlistorna och ringde helt enkelt upp Carl Pettersson.

Carl Pettersson har blivit kvar i delstaten och bor numera i Raleigh och har under åren på PGA Tour vunnit fyra gånger. Senaste triumfen kom i RBC Canadian Open på St. George’s G&CC utanför Toronto.
Svenskjänkaren spelar ytterst sällan utanför Nordamerika och finns därför inte med i Europas Ryder Cup-ranking men nu kan han vara aktuell för ett av kaptenen Colin Montgomeries wild cards.
Pettersson, som är i Wisconsin för att spela PGA Championship, hade i tisdags morse ett frukostmöte med Monty på Whitsling Straits.
– Vi hade ett bra snack. Jag ville inte pressa honom för mycket men han vet att jag finns där ute och det är bra. Det är ju en knepig situation för mig – jag måste spela mig in i laget men kan inte göra det med poäng, säger Carl till Golf Digest.

Pettersson berättar också för tidningen vad han tror kommer att krävas för att ta en plats.
– Jag måste förmodligen vinna den här veckan eller spela riktigt, riktigt bra och sedan vinna någon annanstans i stället. Jag har de närmaste veckorna på mig. Monty har några tuffa beslut att fatta, det finns många bra spelare att välja mellan. Allt jag kan göra är att göra det tuffare för honom.

Ryder Cup avgörs på Celtic Manor i Wales 1-3 oktober.


Text: CM Hellsten • 2010-08-11
FöljaNyheter
Scroll to Top