– Carin Koch fick slå en boll som pulvriserades och samtidigt sköt klubbchefen på S:t Jörgen med en kanon, berättar Ingela Nilsson från arrangörerna. Foto: Hans Norinder

Följa

Thomas Björn tar över efter Carin Koch

I måndags invigde golfproffset Carin Koch ungdomstävlingen Göteborg Golf Cup med ett kanonslag. På fredag visar ett annat tourproffs upp sig - danska stjärnan Thomas Björn är en av prisutdelarna.

Text: Sylvia Luther • 2010-08-10 Uppdaterad 2010-08-10

Göteborg Golf Cup, som ju vill bli golfens motsvarighet till fotbollens Gothia Cup, invigdes i går måndag med musik, tal och ett rykande golfslag av tvåfaldiga LPGA-vinnaren Carin Koch. Efter att ha spelat i USA flera år har hon flyttat hem till västkusten i Sverige. Carin Koch är tävlingens ambassadör och vill fortsätta att arbeta med cupen och försöka dra hit utländska lag framöver.

Efter invigningsceremonin väntade dock tourspel i Wales på Koch, därför ville arrangörerna ha tag på en annan stjärna. De fick då kontakt med dansken Thomas Björn som är gift med en svenska och som befinner sig i Göteborg. Han ställde upp och kommer till S:t Jörgen Park Resort på fredag eftermiddag som en av prisutdelarna vid avslutningen.
Thomas Björn har tio segrar på Europatouren, den senaste kom i Portugal i juni, och han är en av vicekaptenerna under Ryder Cup i oktober.

Premiär för Göteborg Golf Cup
Följ Göteborg Golf Cup på YouTube

Text: Sylvia Luther • 2010-08-10
FöljaNyheter
Scroll to Top