På torsdag inleds PGA Championship, årets sista major. För Fredrik Andersson Hed är det tävlingsdebut i USA. Foto: Getty Images

Följa

Fredrik siktar på topp-10

På torsdag spelar Fredrik Andersson Hed sin allra första tävling på amerikansk mark. Debuten sker i PGA Championship - årets sista major.- Det ska bli väldigt spännande, säger Fredrik.

Text: CM Hellsten • 2010-08-10 Uppdaterad 2010-08-10

PGA Championship

Bild 1109482
Datum: 12-15 augusti.
Bana: Whistling Straits, Straits Course, Kohler, Wisconsin.
Prissumma: 7 500 000 dollar.

Startfält
Startlista rond 1 & 2
Aktuell ställning

För Fredrik Andersson Hed var maj en underbar månad. Först fixade han sin allra första seger på European Tour i Italian Open och i första tävlingen efter triumfen blev det en andraplats i penningstinna BMW PGA Championship på Wentworth utanför London.
På två veckor spelade Andersson Hed in 607 510 euro – nästan 5,9 miljoner kronor.

Nu hoppas hallänningen på nya framgångar i ett annat PGA Championship – årets sista major som spelas på Whistling Straits vid Lake Michigan norr om Milwaukee i delstaten Wisconsin.
Det blir 38-åringens första major utanför de brittiska öarna.
– Jag ser verkligen fram emot det här och det ska bli väldigt spännande med tanke på att jag inte har tävlat i USA tidigare. Jag kommer säkert att vara lite spänd när jag står på första tee på torsdag, allt är ju så nytt. Senast som PGA Championship spelades på Whistling Straits, 2004 så följde jag tävlingen på TV, säger Fredrik.

Efter elfteplatsen i Scandinavian Masters på Bro Hof åkte Fredrik hem till Halmstad där han först tog ledigt en vecka och sedan började uppladdningen inför avresan till Nordamerika.
Han lämnade Halland i söndags och kommer att hinna med tre inspelsvarv på mästerskapsbanan Straits Course innan tävlingen inleds.

Ett tag funderade Fredrik Andersson Hed på att ta med sig familjen till andra sidan Atlanten men till slut bestämde sig hustrun Anna, barnen Viggo och Molly att stanna hemma.
– Det finns både fördelar och nackdelar att ha familjen med sig på tävling, det både ger och tar energi. Självklart hade det varit roligt att ha haft de med mig men när det handlar om en major så kanske det är bättre att kunna fokusera på spelet till hundra procent.

Vad siktar du på i PGA Championship?
– Topp-10 tycker jag är en rimlig målsättning men framför allt ska jag bara försöka gå ut och ha roligt – det här är ju min första major utanför British Open. Jag ska i alla fall försöka kvalificera mig för nästa års PGA Championship, för jag vill spela fler majors i USA.

Hur tror du att den amerikanska publiken skiljer sig jämfört med åskådarna på British Open?
– Känslan är att det kan vara lite mer fanatiskt här borta, lite mer högljutt än i Europa. Sånt gillar jag. Det är jättekul när det är mycket publik och mycket reaktioner.

Sex svenskar spelar årets sista major, förutom Andersson Hed även: Peter Hanson, Fredrik Jacobson, Robert Karlsson, Carl Pettersson, Henrik Stensson.


Text: CM Hellsten • 2010-08-10
FöljaNyheter
Scroll to Top