Följa

Tji Sergio,tji Spanien

Sergio Garcia har inte sett speciellt munter ut på golfbanan de senaste månaderna. Han har heller inte haft nån anledning. Spanjoren har varit rätt kass och trillat ned till 50:e (!) plats på världsrankingen. Därför kom dagens besked inte helt oväntat. Garcia lirar i veckan och tar sedan ett långt uppehåll, åtminstone två månader. Det

Text: Svensk Golf • 2010-08-10 Uppdaterad 2010-08-10

Sergio Garcia har inte sett speciellt munter ut på golfbanan de senaste månaderna.

Han har heller inte haft nån anledning. Spanjoren har varit rätt kass och trillat ned till 50:e (!) plats på världsrankingen. Därför kom dagens besked inte helt oväntat.

Garcia lirar i veckan och tar sedan ett långt uppehåll, åtminstone två månader.

Det innebär alltså att han redan nu kastar in handduken i Ryder Cup-racet och därmed det blir tji spanjacker i den klassiska matchen och det måste vara för första gången sedan, eh, ja när då?

Jo det kan jag tala om.

Det har faktiskt inte hänt sedan GB & Irland släppte in resten av Europa i laget 1979 – och slutet på en stolt tradition som framförallt burits av Seve, Canizares, Olazabal och Sergio är alltså här.

Om nu inte Monty får för sig att Quiros skulle kunna plocka viktiga fyrbollspoäng och ger honom ett av de vilda korten förstås, men den risken är nog extremt liten.


Text: Svensk Golf • 2010-08-10
FöljaBloggar
Scroll to Top