Projektgruppen för nya ungdomstävlingen: Hans Norinder, Ingela Nilsson och idékläckaren Bo Melander.

Följa

Premiär för Göteborg Golf Cup

På måndagkvällen invigs Göteborg Golf Cup – en ungdomstävling som spelas för första gången och som efterliknar fotbollens Gothia Cup. 28 svenska klubblag är på plats.

Text: Sylvia Luther • 2010-08-09 Uppdaterad 2010-08-09

Fotbollens Gothia Cup har visat upp mängder av unga duktiga spelare genom åren och som sedan gått vidare i sina karriärer. Nu har unga golfare fått ett liknande skyltfönster i lagtävlingen Göteborg Golf Cup. Sex unga spelare (plus två reserver) mellan 13 och 21 år spelar fyrboll match över 9 hål med full handicap. En snabb spelform som ska passa ungdomarna tror arrangören Göteborgs Golfförbund.

Tanken var att även utländska lag skulle delta, och inbjudningar gick ut till förbund i Europa för vidare utskick till klubbarna. Men resultatet blev magert, inte ett svar.

Varför arrangerar ni tävlingen?
– Det är lite för dålig fart på juniorverksamheten och för dålig återväxt, säger golftävlingens idékläckare Bo Melander. Vi har varit och lyssnat och pratat med Gothia Cup, som ju drar massor av ungdomar och vuxet folk till Göteborg och som också gör reklam för fotbollen.

Det är Häcken som äger Gothia Cup och deras huvudarena ligger alldeles intill Sankt Jörgen där golfens finalspel sker.
– Här finns både grönytor, hotell och vandrarhem i närheten och två golfbanor, säger Bo Melander.

28 svenska lag kommer att spela på tio banor mellan den 10 och 13 augusti, sedan väntar också Liseberg och disco på deltagarna.

Vad händer vid invigningen?
– Vi har ett liveband som spelar “hotta” låtar, och tävlingsambassadören Carin Koch kommer att banka iväg några golfbollar som far till väders. Vi skjuter i kanon och så blir det välkomsttal, säger Bo Melander som har stora förhoppningar att arrangemanget ska växa kommande år.

Tävlingen avgörs på följande tio banor:
Albatross, Bollestad, Gullbringa, Lerjedalen, Lysegården, Nödinge, Partille, S:t Jörgen, Sjögärde och Stora Lundby.


Text: Sylvia Luther • 2010-08-09
FöljaNyheter
Scroll to Top