Följa

“I händerna på USA”

I söndagens tv-sändning från WGC-tävlingen fick tittarna bara se Peter Hansons tre sista slag. Viasat Golf förklarar varför.

Text: CM Hellsten • 2010-08-09 Uppdaterad 2010-08-09

När WGC – Bridgestone Invitational skulle avgöras på Firestone CC i Akron, Ohio var Peter Hanson med i täten. Skåningen var bara två slag från ledningen när han inledde rond 4.

Av det slutvarvet fick den svenska golfpubliken, som hoppades på en tung blågul triumf, bara se – de tre sista slagen.

Under direktsändningen beklagade Viasat Golfs kommentatorer att tittarna inte fick se några bilder från Peter Hansons och Justin Leonards boll.

Fredrik S. Johansson är presschef på Viasat Sport.
Han förklarar:
– Det här var extremt olyckligt. Vi försöker ständigt påverka situationen men samtidigt är vi i händerna på de amerikanska producenterna och vad de väljer att prioritera. Problemet med USA är ju att det är så många olika bolag som producerar. När det gäller Europa är det enklare eftersom det i stort sett bara handlar om European Tour Production.

– I USA är PGA Tour Production vår motpart och den som levererar de internationella sändningarna men det kan vara ABC, CBS, NBC, ESPN eller Golf Channel som producerar sändningarna och därför ser det väldigt olika ut beroende på vilket bolag som har rättigheterna till den aktuella tävlingen. Vi har en löpande dialog med PGA Tour Production och det här kommer inte att passera obemärkt förbi.

Svenskar snuvades på Hansons jakt

Text: CM Hellsten • 2010-08-09
FöljaNyheter
Scroll to Top