Efter triumfen i Gävle vill Björn Åkesson ut i Europa.

Följa

Björn siktar mot Europa

Efter segern i Gävle i helgen siktar Björn Åkesson på att ta sig ut i Europa nästa säsong.

Text: CM Hellsten • 2010-08-09 Uppdaterad 2010-08-09

Förra veckan arrangerades Gefle Open hosted by Peter Hedblom på Nordea Tour. För Björn Åkesson blev det en lyckad visit i Gävle – banrekord och seger.
Värden själv slutade delad tvåa och var mäkta imponerad av den 21-årige skåningen
– Jag och Peter snackade med varandra efter tävlingen och han sa till mig att “den här veckan hade jag ingen chans mot dig”. Sånt är förstås kul att höra av en sådan rutinerad Europatourspelare. Att få vinna i Gävle var också lite speciellt eftersom Magnus Persson var Tournament Director och han är ju Barsebäckare precis som jag. Och så kommer ju min tränare “Kricken” Härdin från Gävle…, säger Björn Åkesson.

Efter besöket i Gästrikland åker nu Åkesson till Småland för ännu en Nordea Tour-tävling – Isaberg Open hosted by Patrik Sjöland som inleds på torsdag.
Sedan vill Björn ut i Europa.
– Mitt mål i år är att komma topp-5 på Nordic League och få ett Challenge Tour-kort till nästa säsong och efter segern så ligger jag tvåa på den rankingen. Efter Isaberg tar jag en vecka ledigt när det är match-SM och siktar sedan på Europatourkvalets andra steg. Det första slipper jag tack vare min ranking.


Text: CM Hellsten • 2010-08-09
FöljaNyheter
Scroll to Top