Bernhard Langer i Ryder Cup? Inte omöjligt om du frågar Colin Montgomerie. Foto: Getty Images

Följa

“Monty” kan välja Langer

Här är Colin Montgomeries utspel som rör om inför Ryder Cup. Europas kapten säger att han kan tänka sig att ge Bernhard Langer ett av sina tre wild cards. – Han är i sitt livs form så det vore inget dramatiskt beslut, säger Montgomerie.

Text: Tobias Bergman • 2010-08-08 Uppdaterad 2010-08-08

Om tre veckor ska Colin Montgomerie berätta vilka tre spelare han bjussar på en friplåt till Ryder Cup-laget. Namnen som nämns är givetvis Paul Casey, Justin Rose, Henrik Stenson, Sergio Garcia och en del andra.

Men nu kastar Europas Ryder Cup-kapten in ytterligare ett namn som sätter fart på spekulationerna inför uttagningen. Bernhard Langer, som har vunnit seniorernas British Open och US Open inom loppet av två veckor, nämns nämligen som ett tänkbart val enligt “Monty” själv.

– Jag skulle aldrig utesluta att välja Bernhard. Jag utesluter inte någon, särskilt inte någon som har presterat på den nivån och nu är i sitt livs form, säger Montgomerie till pgatour.com.

I mångas ögon skulle det vara ett ytterst märkligt och kontroversiellt drag, men inte enligt skotten.

– Det skulle inte vara så dramatiskt att välja någon med hans ålder och erfarenhet. Jag tycker han spelar bra och han säger det själv. Jag vet, genom att ha spelat med Bernhard, att han är en så bra partner man kan ha.


Text: Tobias Bergman • 2010-08-08
FöljaNyheter
Scroll to Top