Peter Hanson spelade med Phil Mickelson och följdes av många människor. Det inspirerade svensken. Foto: Getty Images

Följa

Hanson stal Phils show

Han jagar sin största seger i karriären och gick ut tillsammans med Phil Mickelson för att göra det. Det bekymrade inte Peter Hanson. Svensken kom in två under par – och är bara två slag från ledningen i Bridgestone Invitational. –Jag är absolut mogen att vinna, säger han till Svensk Golf.

Text: Tobias Bergman • 2010-08-08 Uppdaterad 2019-12-11

Bridgestone Invitational

Datum: 5-8/8.
Bana: Firestone CC, Akron Ohio
Prispengar: 8 500 000 dollar.
Tidigare segrare
Starttider
Aktuell ställning
 

 

Många spelare kan bli stressade eller distraherade av att spela med världsstjärnor som Tiger Woods eller Phil Mickelson.

Andra gillar läget – och vänder det till något positivt.

Som Peter Hanson.

För den amerikanska publiken förväntade sig att Phil Mickelson skulle gå ut och uträtta stordåd på Firestone för att ta över positionen som världsetta i helgen, medan Hanson skulle få statistrollen i bollen.

Så blev det inte.

Svensken spelade lugnt, metodiskt, skötte sin egen business – och gjorde det bra. Spelet från tee var perfekt, järnslagen näst intill felfria medan puttningen funkade okej. Resultatet? 68 slag, två under par, vilket var tre bättre än spelpartnern Mickelson.

– Jag spelade riktigt stabilt idag. Det var första gången jag spelade med Mickelson och det var kul. Han är jäkligt schyst och trevlig, även om ljudvolymen runt bollen blir högre än vad man är van, säger Hanson till Svensk Golf.

Framförallt var han nöjd med liret med drivern, vilket är en av nycklarna till framgång på banan.

– I går var jag ute och hackade en del i spenaten, men i dag hittade jag tillbaka igen och träffade 86 procent av alla fairways. Det är riktigt bra, säger han.

Resultatet innebar att skåningen ligger kvar på den fjärdeplats han hade inför lördagsronden och har ett perfekt slagläge till finalvarvet. För han slipper ledarbollen, får återigen smyga lite i bakgrunden av spelare som Ernie Els och Justin Leonard – men har ändå endast två slag upp till ledningen och en triumf som skulle vara den i särklass största i hans karriär. Hanson har vunnit tre tävlingar på Europatouren, men aldrig varit med så långt uppe i en tävling av den här digniteten.

– Nu ska jag se till att förbereda mig mentalt på uppgiften ikväll. Tidigare har jag aldrig riktigt haft något slagläge i den här typen av tävling utan alltid legat mellan 15-20, så det här blir en ny erfarenhet, säger han.

Han är fullt medveten om att det kommer att krävas en riktigt bra rond under söndagen för att nå hela vägen. Sean O’Hair och Ryan Palmer leder, men det finns många namn med där uppe.

– Man såg ju att det var flera spelare som gick lågt i dag, så jag måste nog ner emot 65-66 för att ha möjligheten. Så det gäller verkligen att ha huvudet med sig, säger Hanson.

En seger skulle betyda oerhört mycket för fortsättningen av hans karriär och den utvecklingskurva som pekat svagt uppför så länge. Mycket pengar och rankingpoäng står på spel, men också en plats i Ryder Cup-laget. En seger eller en andraplats skulle också innebära ett rejält steg mot Celtic Manor i början av oktober, vilket är ett viktigt mål för Hanson.

Övriga svenskar då?

Alex Norén hade något stort på gång och var ett tag fem under par för tävlingen, men tappar tyvärr några slag på vägen hem. Till slut blev det en 70-rond för hans del och det ger en delad 24:e plats så här långt. Betydligt sämre går det för Robert Karlsson, Michael Jonzon och Henrik Stenson, som samtliga finns med i tävlingens bottenskikt.

Åkesson knäckte Hedblom
Karlsson tappade i EM

Text: Tobias Bergman • 2010-08-08
FöljaNyheter
Scroll to Top