Följa

Hansons chanser?

Bloggen snackade nyss med Peter Hanson efter ännu en lysande insats på Firestone. Han var glad, harmonisk, nöjd – men inte alltför nöjd, vilket är ett bra tecken. Så vad ska vi då tro om söndagen? Har han nån chans att sy ihop det här, eller? Klart han har! Det långa spelet funkar uppenbarligen perfekt,

Text: Svensk Golf • 2010-08-08 Uppdaterad 2019-12-11

Bloggen snackade nyss med Peter Hanson efter ännu en lysande insats på Firestone. Han var glad, harmonisk, nöjd – men inte alltför nöjd, vilket är ett bra tecken.

Så vad ska vi då tro om söndagen?

Har han nån chans att sy ihop det här, eller?

Klart han har!

Det långa spelet funkar uppenbarligen perfekt, han visade att han lärt sig hantera press genom att inte försvinna i skuggan av Mickelson utan slog sin spelpartner med tre. Dessutom börjar svensken faktiskt bli en rutinerad figur, även om han kanske inte har så många nervpirrande finaldagar av de största turneringarna på sitt cv.

Det enda frågetecknet är väl möjligen puttningen, men jag har en känsla av att Firestones snabba greener passar honom rätt bra – eftersom han inte behöver slå till bollen så mycket och belasta sitt ibland rätt sköra stroke.

Sedan ska vi också ha klart för oss att det knappast är något överdrivet kaxigt gäng han behöver frukta allra längst där uppe på tavlan. Det är bara Els och Leonard som har vunnit majors och det var ju för ett par hundra år sedan. Sedan smyger Mickelson och några andra majorvinnare med lite längre bak.

En spännande söndag blir det oavsett vilket.

Om inte nåt nytt j-vla åskoväder slår ut parabolen under sluthålen imorrn också.

 


Text: Svensk Golf • 2010-08-08
FöljaBloggar
Scroll to Top