Följa

Luck of the Irish

Jag skrev tidigare i veckan i nån tävlingstext att Sophie Gustafson är under par bara genom att kliva av flyget på Irland. Nu vet vi hur många. Tolv – vilket räckte till ännu en seger på den gröna ön. Man skulle ju kunna leta förklaringar i att det beror på att hon är grym på linksgolf

Text: Svensk Golf • 2010-08-08 Uppdaterad 2010-08-08

Jag skrev tidigare i veckan i nån tävlingstext att Sophie Gustafson är under par bara genom att kliva av flyget på Irland.

Nu vet vi hur många.

Tolv – vilket räckte till ännu en seger på den gröna ön.

Man skulle ju kunna leta förklaringar i att det beror på att hon är grym på linksgolf och har allt som krävs för att lyckas med den typen av golf. Problemet är bara att tävlingen nästan alltid liras på inlandsbanor, alltså såna som de kör vecka ut och vecka in på touren. Av de sex tunga titlar (fyra Irish open, en BT Ladies Open i Nordirland och en World Cup) kan jag bara hitta en enda linksbana och det är Ballyliffin där hon tog sin premiärseger.

Så vi får väl i stället nöja oss med att lyfta fram de mjuka värdena, som att hon trivs med landet, människorna, mat… eller förresten, riktigt så långt ska vi inte gå.

Hur ska vi då fira det här?

Jo givetvis med en irländsk klassiker.

 


Text: Svensk Golf • 2010-08-08
FöljaBloggar
Scroll to Top