Följa

Karlsson tappade i EM

När det gällde som mest fick Jeff Karlsson aldrig igång spelet. Därför blev det bara en fjärdeplats i EM i Finland. – Man vill ju alltid vinna, men som helhet blev det ett bra mästerskap för oss, säger coachen Peter Svallin.

Text: Tobias Bergman • 2010-08-07 Uppdaterad 2010-08-07

Live scoring

Slutresultat

Jeff Karlsson såg ut att ha goda segerchanser inför finalronden av Amatör-EM på finska Linna Golf. Alespelaren vara bara två slag från ledningen och spelet signalerade självförtroende och stabilitet. Men finaldagen blev dessvärre inte som han hade tänkt sig.

Efter en seg start rätade han visserligen upp skutan under sluthålen och kom in på ett under par för dagen, men det räckte inte i den tuffa konkurrensen och han dalade till fjärde plats.

– Han kom aldrig igång. Jag inte att det var på grund av nervositet, utan för att han helt enkelt ville för mycket. Det händer så lätt i en sån situation, säger coachen Peter Svallin.

Karlsson blev bäste svensk i tävlingen, men på placeringen bakom landade Robin Wingårdh efter en fin avslutning på 68 slag. På tolfte plats kom Jesper Kennegård, som länge låg topp tio men tappade med två bogeys på sluthålen.

– Totalt sett tycker jag att vår insats var godkänd eller bra. Fem av sju spelare klarade kvalgränsen och tre av dem slutade topp tolv. Det visar att vi hänger med, säger Peter Svallin.

Nu kommer den svenska coachen att ägna de närmaste dagarna åt att analysera mästerskapet, för att under nästa vecka ta ut den tremannatrupp som ska representera Sverige vid VM i Argentina senare i höst. 


Text: Tobias Bergman • 2010-08-07
FöljaNyheter
Scroll to Top