Pernilla Lindberg är en av fem svenskor med segerchanser i Ladies Irish Open. Foto: Tristan Jones

Följa

Galen svenskdag i Irland

2, 2, 5, 6, 6. Det är sifferkombinationen som berättar att svensk damgolf är på gång igen. Fem svenskor har segerchans inför finalronden av Ladies Irish Open.

Text: Tobias Bergman • 2010-08-07 Uppdaterad 2010-08-07

Ladies Irish Open

Bild 1109459

Speldatum: 6-8/8
Bana: Killeen Castle, Irland
Prissumma: 500 000 euro
Starttider
Aktuell ställning

 

 

Det har varit ett medelmåttigt år för svenska golftjejer. Det kan man inte tro inför upplösningen av Ladies Irish Open. Fem svenskor finns bland de sju bästa – och har segerchans inför söndagen.

– Det är fantastisk kul att kolla på leaderboarden och se alla svenska flaggor. Jättehäftigt, säger Pernilla Lindberg som ligger på femteplats och därmed är en av de fem.

Maria Hjorth slog an tonen redan under den första ronden genom att gå till ledning efter en 67:a. Mimmi spelade helt okej också under lördagen och kom in på 71 slag, men fick ändå se sig i fatt och omsprungen av fyra andra svenskor.

Bäst av dem just nu är Linda Wessberg och Anna Nordqvist som klättrade rejält via en 66:a respektive 67:a och de ligger på delad andra plats.

Ett slag bakom finns rookien Pernilla Lindberg (66 slag på lördagen), som har en bra säsong bakom sig och nu jagar sin första stora seger som proffs.

– Jag spelar riktigt stabilt just nu. Scorekortet var helt rent från bogeys i dag och det är alltid skönt. Jag låg nära pinnen hela tiden och mina birdieputtar var ganska korta säger Bollnästjejen.

Vad talar för att du vinner?
– Att jag spelat så säkert. Dessutom trivs jag jättebra på den här banan och känner att den verkligen passar mitt spel, säger Lindberg.

Men ska hon vinna måste hon alltså jaga i fatt Nordqvist och Wessberg och samtidigt hålla två ärrade veteraner bakom sig. Sophie Gustafson och Maria Hjorth lurar nämligen bara ett slag bakom Lindberg.

– Det ska bli roligt att spela när det är så många svenskor i slutbollarna. Men när allt ska avgöras spelar det ingen roll vilken nationalitet alla har, utan då är det att vinna som räknas, säger Pernilla Lindberg.

Koreanskan In Kyung Kim leder tävlingen med ett slag.

Räkna med en intressant blågul söndag.


Text: Tobias Bergman • 2010-08-07
FöljaNyheter
Scroll to Top