Maria Hjorth efter ännu en birdie på irlädnska Killeen Castle. Foto: Tristan Jones

Följa

Hjorth leder Solheim Cup-genrep

Nästa år spelas Solheim Cup på irländska Killeen Castle. Maria Hjorth visade sitt intresse för deltagande direkt. Svenskan leder Irish Open efter 67 slag på första ronden.

Text: Tobias Bergman • 2010-08-06 Uppdaterad 2010-08-06

Ladies Irish Open

Bild 1109448

Speldatum: 6-8/8
Bana: Killeen Castle, Irland
Prissumma: 500 000 euro
Starttider
Aktuell ställning

 

 

Årets Irish Ladies Open har lockat ett oerhört starkt startfält. Tack vare bra prissumma och tack vare att det inte spelas någon LPGA-tävling den här veckan.

Dessutom spelas tävlingen på Solheim Cup-banan för 2011, nybyggda Killeen Castle.

Det tycks inte Maria Hjorth ha något emot.

Mimmi satte nämligen högsta fart direkt när tävlingen inleddes under fredagen. 67 slag på ronden gav ledning i tävlingen inför helgen.

– Det var en stabil insats. Det hände inte så mycket. Jag hade väl några lägen att göra fler birdies, men samtidigt räddade jag mig på ett par hål så resultatet var rättvisande, säger hon till Svensk Golf.

Svenskan har så här långt, med sin egna mått mätt, har haft en medelmåttig säsong.

Men själv tycker hon inte att resultatraden speglar hennes spel.

– Jag tycker inte att jag har spelat så dåligt. Resultaten har bara uteblivit. Nu i de senaste tävlingarna har jag exempelvis haft otur i lottningen, säger hon.

Att vändningen kommer just nu har hon ingen förklaring till, men säger sig gilla banan.

– Den är fin. Det finns några riktigt långa och tuffa hål, men där är också några korta som inbjuder till bra birdiemöjligheter, säger Hjorth.

Fler svenska Solheim Cup-spelare visade sig trivas på Killeen Castle. Anna Nordqvist avslutade med två raka birdies för en 69:a, medan Sophie Gustafson, som tycks gå under par bara genom att kliva av planet på Irland, landade på 70 slag – precis som Linda Wessberg.


Text: Tobias Bergman • 2010-08-06
FöljaNyheter
Scroll to Top