Peter Hanson hänger med i toppen av Bridgestone Invitational och har vittring på Ryder Cup. Foto: Getty Images

Följa

Hanson vill till Ryder Cup

66 slag på andraronden. Delad fjärdeplats inför helgen. Nu gör Peter Hanson en sista attack för att nå Ryder Cup-laget. – Två bra veckor nu så är jag med i racet igen, säger han inför upplösningen av Bridgestone Invitational.

Text: Tobias Bergman • 2010-08-06 Uppdaterad 2010-08-06

Bridgestone Invitational

Bild 1109453

Datum: 5-8/8.
Bana: Firestone CC, Akron Ohio
Prispengar: 8 500 000 dollar.
Tidigare segrare
Starttider
Aktuell ställning
 

 

Sverige fanns representerat i Ryder Cup för första gången 1993.

Sedan dess har vi haft spelare i alla lag – utom ett enda. Men när vi har tittat på listorna under de senaste veckorna har det allt mer sett ut som att det kommer att bli ett lag utan blågula inslag på Celtic Manor.

Men nu gör i alla fall Peter Hanson en sista attack för att klättra uppåt i poängtabellerna.

Svensken spelar nämligen drömgolf i penningstinna och hyperviktiga WGC-tävlingen Bridgestone Invitational. Den inledande ronden 69 slag kompletterades med en 66:a under fredagen och halvvägs in i tävlingen delar Hanson fjärdeplatsen.

– Jag har slagit bollen riktigt bra. Mina järnslag är verkligen perfekta just nu och förhoppningsvis kan jag fortsätta med det, säger Hanson.

Han är väl medveten om att han behöver en extremt bra slutspurt för att lyckas ta sig in i Ryder Cup-laget. Just nu är han 350 000 euro efter Miguel Angel Jimenez som innehar den sista platsen och han har maximalt fyra tävlingar på sig att lyckas. Men det är många som har liknande ambitioner och konkurrensen blir knivskarp.

– Jag kollade in listan förra veckan och det gav mig motivation att göra en sista satsning för att kvala in. Men jag är medveten om att jag behöver två bra veckor i rad nu för att det ska vara möjligt, säger Hanson.

Han överväger också att gå ifrån sitt planerade spelschema och eventuellt spela europatourtävlingen i Tjeckien veckan efter PGA-mästerskapen, trots att han hade tänkt vila.

– Jag är anmäld så det är väl en back up-plan. Men jag tror att det blir jobbigt, säger Hanson.

Robert Karlsson och Henrik Stenson är de två andra svenskarna som har nämnts I Ryder Cup-snacket, men de har inte stärkt sina aktier så här långt den här veckan och ligger långt nere i fältet. Alex Norén fortsätter dock att spela fin golf och ligger just nu på 17:e plats efter ännu en 69-rond, medan den femte svensken Michael Jonzon har en tung vecka.

Retief Goosen lecder tävlingen sju under par. Ett slag bakom finns Phil Mickelson, som därmed har satt sig i position att ta över platsen som världsetta istället för Tiger Woods. Woods har det fortsatt tungt och gick runt på 72 slag efter att enbart ha träffat sju greener på rätt antal slag.

Åkesson knäckte Hedblom
Karlsson tappade i EM
Westwood skadad igen
Johnson med i toppen

Text: Tobias Bergman • 2010-08-06
FöljaNyheter
Scroll to Top