Christians fans hörs mest
Christian Nilsson samtalar med sina supporters efter första ronden på Bro Hof. Foto: Jesper Uddeholt

Christians fans hörs mest

Om ni ser ett 30-tal gulklädda personer i publikleden ute på Bro Hof är det sannolikt Christian N Crew. En nystartad supporterklubb som följer svensken Christian Nilsson runt om i världen. – Jag kommer aldrig mer slå bort en boll, säger Nilsson med ett skratt.

Sammanlagt har supporterklubben Christian N Crew 73 betalande medlemmar. Den startades i våras och syftet är att heja fram Karlstad GK:s Christian Nilsson till nya framgångar på European Tour.

– Förr när han spelade i Kils GK följde vi honom på många tävlingar. Vi blev tillfrågade om vi ville ta hand om supporterklubben och det ville vi självklart, säger Tommy Eklöf.

Alla medlemmar i Christian N Crew bär gula tröjor och syns lika bra som de hörs på Bro Hofs fairways.

– Vi försöker att vara både ljudliga och synliga supporters. Men det ska tilläggas att vi hejar på alla svenskar, även om vi förstås klappar lite extra för Christian, säger Eklöf.

Nilsson själv tycker bara att det är roligt.

– Jäkligt kul med så mkt folk runt omkring. Jag kommer aldrig mer slå bort en boll så länge jag lirar. Så fort jag missar fairway är 40 man där och letar, säger Nilsson med ett skratt.

Och Christians supporterskara sträcker sig längre än bara Sverige.

– Ambitionen är att det ska finnas Christian Crew-anhängare på alla golfbanor där Christian tävlar. Vi var i Dubai tidigare i år och räknar med att vara ett gäng i Irland nästa vecka, säger Eklöf.

Alla är välkomna att blir medlemmar i Christian N Crew och ansökan om medlemskap görs på www.christiannilsson.com.

Och med alla menas verkligen "alla" – även hundar får vara och är medlemmar i Christian N Crew.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!