Lee Westwood har varit nära många gånger. Men efter rond ett i Memphis är han ensam i täten. Foto: Getty Images

Följa

Westwood tog täten

Lee Westwood har några snöpliga "nästan"-placeringar i år. I genrepet före US Open inledde han dock bestämt med en strålande 63:a. Robert Karlsson är bäste svensk.

Text: Karin Klarström • 2010-06-11 Uppdaterad 2010-06-11

St Jude Classic

Bild 1108728

Spelplats: TPC Southwind, Memphis
Speldatum: 10-13 juni
Prissumma: 5 600 000 us dollar

Aktuell ställning
Starttider
Fed Ex Cup-ranking

 

Det blev ingen fullständig rond i St Jude Classic i Memphis på torsdagen. Tävlingsledningen avbröt spel sedan vädret betett sig lite för hotfullt. Ett fåtal spelare har så många som tre hål kvar att spela för att göra ronden komplett, och ytterligare några ännu färre. Men den övervägande majoriteten hann registrera en 18-hålsscore innan spelet avbröts.

En av dem var Lee Westwood. Engelsmannen var i ledningen i US Masters inför sista ronden tidigare i år, men fick se sig besegrad av Phil Mickelson. Han hade så när greppet om kristallen i Players Championship när han även där gick ut i ledning sista dagen, men blev slagen av bland andra segraren Tim Clark. Hittills i år har han därmed inte lyckats nå ända fram.

Om han fick välja kanske han hellre sparar fullträffen till nästa vecka, då eliten samlas på Pebble Beach för årets US Open.

Westwood har dock skaffat sig ett bra läge för veckans St Jude Classic i Memphis. Efter 63 slag (-7) är han i ett slags ledning, men trodde ett tag att han var på väg mot en 59:a. Han hade glömt att det var en par 70-bana han spelade.

För svensk del var det Robert Karlsson som fick den bästa starten. Han inledde med 67 slag (-3) och är delad tolva efter en rond. Mathias Grönberg och Fredrik Jacobson startade med varsin 69:a (-1) för att dela 44:a plats.

Övriga svenskresultat: Richard S Johnson, 71 (+1), Daniel Chopra, 76 (+6)


Text: Karin Klarström • 2010-06-11
FöljaNyheter
Scroll to Top