Nordqvist fick bäst start
Anna Nordqvist var en av 87 spelare som inledde under par i veckans tävling i Illinois. Foto: Getty Images

Nordqvist fick bäst start

Med tre raka birdies avslutade Anna Nordqvist första ronden i State Farm Classic på torsdagen. Efter sin 66:a är hon delad fyra, två veckor innan hon ska försvara sin majortitel.

Panther Creek Country Club är en av banorna där LPGA-spelarna går loss i scoren. Efter första dagens spel av årets upplaga av State Farm Classic är 87 av spelarna under par, och sex av dem är svenskor.

Med världsettan Jiyai Shin i sjukhussängen var det fritt fram för de övriga spelarna att ta plats i toppen. Shin har precis opererat bort blindtarmen, men säger sig vara i spelklar form lagom till majorn LPGA Championship om två veckor.

Bäst start i veckans fältet fick kinesiska Shanshang Feng, som slog till med karriärens näst lägsta rond i Springfield Illinois. På Panther Creek Country Club inledde Feng med 64 slag, åtta under par, vilket gav henne ett slags ledning. Det var just på den här banan hon för två års sedan satte den lägsta ronden i karriären när hon gick avslutningsronden i State Farm Classic på 63 slag, nio under par.

Men svenskorna är inte långt efter.

Två slag bakom den ensamma ledaren ligger Anna Nordqvist, som om två veckor ska försvara sin majortitel i LPGA Championship. Anna inledde veckan med 66 slag, sex under par, för en delad fjärdeplats. Nordqvist har redan skördat framgångar i år, både av det officiella och inofficiella slaget. Först spelade hon hem European Nations Cup på LET tillsammans med Sophie Gustafson, och sedan vann hon LPGA:s inofficiella tävling Mojo 6.

Ett slag bakom Nordqvist ligger just Gustafson, på en delad niondeplats. Även hon var bogeyfri första dagen efter sin 67:a.

- Det långa spelet var det lite si och så med. Men puttningen gick bra. Jag har satt på ett extra tjockt grepp som ger mig grymt bra känsla, säger Gustafson till Svensk Golf.

Mikaela Parmlid (-4), Karin Sjödin (-3), Louise Friberg (-2) och Helen Alfredsson (-1) är under par första dagen. Louise Stahle, Maria Hjorth och Pernilla Lindberg är däremot inte bland de 87 spelare med röda siffror.