Golfmaraton på Sand
Första hålets greenområde på Sand GC, där ett av banans många waste areas lurar till höger. Foto: Peter Cordén

Golfmaraton på Sand

I 24 timmar, med start lördag morgon klockan sju, kommer 36 lag kämpa sig runt Sand GC i maratontävlingen 24hGolf. Svensk Golf finns representerade och liverapporterar tävlingen igenom.

Tävlingen 24hGolf är en slags golfens motsvarighet till Le Mans 24-timmarslopp. Det handlar helt enkelt om att plocka så många poäng som möjligt under ett dygn.
Hur många hål man vill spela är upp till var och en.

För att ge en föraning om vad som krävs för att slåss om segern kan nämnas att fjolårets segrarlag var ensamma om att spela hela natten igenom – och de sprang dessutom den sista timmen.

Startskottet för 24hGolf går klockan sju på lördag morgon. Sen väntar 24 timmars golf på Sand Golf Clubs spektakulära 18-hålare.

– Förväntningarna är absolut höga. Målet är att genomföra en ännu bättre tävling än i fjol. Jag tror att publiken och deltagarna är minst lika taggade i år, säger Joel Ståhl, en av initiativtagarna till tävlingen.

Svensk Golf tävlar och twittrar
Svensk Golf finns på plats och representeras i tävlingen av reportrarna Eric Franzén och Oskar Åsgård. Du kommer kunna följa deras framfart under hela tävlingsdygnet via twitter.

Tävlingsformen är som nämnts dels en individuell dygnspoängbogey, där det alltså gäller att samla så många poäng som möjligt under dygnet, och dessutom en eclectictävling i lag, där den bästa eclectic-scoren (netto) efter 24 timmar vinner.

Eftersom solen går ned strax efter tio i Jönköpingstrakten kommer stora ljusstavar placeras ut på fairway och green för att möjliggöra spel även under dygnets mörka timmar.

– Det är verkligen en utmaning, så det gäller att man förberett sig väl och fyller på energidepåerna under ronden. Sen är det viktigt att hålla humöret uppe, man har ju väldigt många timmar på sig att scora så tålamod och gott humör är nyckelord, tipsar Joel Ståhl och tillägger.

– Vi vill se mycket high fives därute.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!