Henrik Nyström har aldrig blivit bättre än tvåa på Europatouren. På torsdagen öppnade han med en strålande rond i Portugal. Foto: Getty Images

Följa

Nyström tog plats på ledartavlan

Han spelade inte golf på sju månader, men nu gör han det desto bättre. Henrik Nyström fick en strålande start på Europatourtävlingen i Portugal, inledde med 67 slag och är delad sjua efter första ronden.

Text: Karin Klarström • 2010-06-10 Uppdaterad 2010-06-10

Estoril Open de Portugal

Bild 1108721

Spelplats:Penha Longa GC, Estoril
Speldatum: 10-13 juni
Prissumma: 1 000 000 euro

Aktuell ställningStarttiderRyder Cup-ranking

Resultat övriga svenskar

d16. Peter Gustavsson -4, 68
d16. Fredrik Henge
d35. Patrik Sjöland -2, 70
d35. Christian Nilsson
d35. Åke Nilsson
d47. Klas Eriksson -1, 71
d47. Pelle Edberg
d66. Johan Axgren par, 72
d97. Björn Pettersson +2, 74
d113. Steven Jeppesen +3, 75
d118. Mattias Eliasson +4, 76
d125. Jarmo Sandelin +5, 77
d125. Oskar Henningsson

Henrik Nyström gjorde en störtdykning i skidbacken och skadade knät. Han trodde först inte att det var så farligt, men svensken kunde inte spela golf på sju månader. Under 2009 spelade han bara en tävling på Europatouren, och ett fåtal hemma på dåvarande SAS Masters Tour. Men nu är han hundraprocentigt återställd efter skadan och visade upp strålande spel under första dagens spel i Estoril Open de Portugal.

Henrik fick en riktig drömstart när han gick ut i öppningsronden på förmiddagen. Med birdie-birdie-birdie kände han att spelet flöt på bra.

–  Det kändes underbart att få en sådan start, säger Nyström till europeantour.com.

Nyström hade tur med lottningen, till skillnad från andra förmiddagsspelare. Förmiddagens ronder drabbades hårt av tuffa vindar och rejäla regnskurar, men Henrik klarade sig i det närmaste hela vägen in i mål.

– Det började regna ganska illa när jag var på sjuttonde. Då hade jag precis gjort bogey på sexton och så gjorde jag bogey på sjutton, men det berodde på dåliga slag och inte på regnet. Så jag skyller inte på det.

Nyström har inte haft någon vidare säsong hittills på Europatouren. Av sju starter har han klarat kvalgränsen en gång. Men den här banan – Penha Longa GC, i Estoril utanför Lissabon – passar honom bra, och han gillar den. Den är kuperad och trixig, och det passar en spelare som är bättre på att slå rakt än långt.

Med sin 67-rond är han delad sjua, tre slag efter ledarduon Damien McGrane från Irland och engelsmannen Luke Goddard. Dessa två är ett slag före norrmannen Eirik Tage Johansen och walesaren Stuart Manley.


Text: Karin Klarström • 2010-06-10
FöljaNyheter
Scroll to Top