5de5a950c0f25

Följa

Magnus i topp efter innehållsrik rond

Det blev bara fem par, men en hel del annat. Magnus A Carlsson stod för en riktig variationsrik första rond i Challengetourens Scottish Hydro Challenge på torsdagen. Det räckte för att ta ledningen i tävlingen.

Text: Karin Klarström • 2010-06-10 Uppdaterad 2010-06-10

Scottish Hydro Challenge

Bild 1108722
Spelplats
: Macdonald Spey Valley, Aviemore
Speldatum: 10-13 juni
Prissumma: 200 000 euro

Aktuell ställning
Starttider

Tio birdies, två bogeys, en dubbel och resten par. Så såg Magnus A Carlssons scorekort ut efter första ronden i veckans tävling på Challengetouren.

– Jag kan inte komma ihåg när jag bara hade fem par senast. Det är inte likt mig, säger Frösåkerspelaren till europeantour.com efter ronden.

Carlssons 65-rond under förmiddagen stod sig hela dagen, och han är i ensam ledning inför fortsättningen av tävlingen. Ett slag bakom sig har han hela sju spelare som jagar honom, bland andra norrmannen Marius Thorp. Ytterligare ett slag bakom dessa sju ligger bland andra italienaren Matteo Manassero.

För tre år sedan tog Magnus sin hittills enda tourseger, när han vann Challengetourens Challenge of Ireland. Han har dessutom kommit tvåa både på Europatouren och Challengetouren, men han har inte haft någon topp-10 sedan 2008.

– Puttningen var nyckeln idag. Jag hade 27 puttar, vilket är väldigt bra för att vara mig. Jag har svårt att förstå att några av de andra kan ha 23 puttar. Jag tror aldrig jag har varit i närheten av 23 puttar…

Oscar Florén är den högst placerade svensken på Challengetour-rankingen, men han stod för en mer blygsam start. Efter en 70-rond (-1) är han delad 39:a efter första ronden. Den placeringen delar han bland annat med Leif Westerberg. De har dock Niclas Lemke och Victor Almström ett slag framför sig, på en delad 27:e plats


Text: Karin Klarström • 2010-06-10
FöljaNyheter
Scroll to Top