Mathias Grönberg gör sin elfte majorstart i karriären i US Open nästa vecka. Foto: Getty Images

Följa

Gr��nberg klar för US Open

Mathias Grönberg säkrade på måndagen en biljett till US Open via 36-hålskvalet i Memphis. Därmed har vi fem svenskar i årets andra major.

Text: Oskar Åsgård • 2010-06-08 Uppdaterad 2010-06-08

Monty till St Andrews

På andra sidan Atlanten gjorde ett knappt hundratal ET- och CT-spelare upp om tio platser i British Open på St Andrews. En som klarade sig igenom kvalet var Ryder Cup-kaptenen och Colin Montgomerie. Skotten, som därmed gör sin 21:a raka start i världens äldsta mästerskap, slutade tvåa bakom Tiger Woods på St Andrews 2005 är förstås en given publikfavorit.

Inga svenskar tog sig vidare från Sunningdale på måndagen. Närmast var Patrik Sjöland, som tillsammans med fem spelare spelade särspel om den tionde och sista biljetten till St Andrews.

Med ronderna 64-69 tog sig Mathias Grönberg tillsammans med ytterligare tio spelare vidare från US Open-kvalet i Memphis, Tennessee, på måndagen.

Grönberg gör därmed Peter Hanson, Rikard Karlberg, Robert Karlsson och Henrik Stenson sällskap för att försvara de svenska färgerna i årets andra major, som spelas på Pebble Beach nästa vecka.

För Grönberg, som i höstas återerövrade sina spelrättigheter på PGA Tour via Nationwide Tour, blir det den första majorstarten på sex år. US Open har Örebrosonen spelat två gånger tidigare, 1999 och 2001, med en delad 74:e plats som bästa notering från Southern Hills (01).

Förhoppningsvis kan 40-årige Grönberg putsa det resultatet på Pebble Beach. Sen april har Grönbergs form varit gryende efter en trög säsongstart.

Lingmerth reserv
Det var inte bara i Memphis som det spelades US Open-kval på måndagen. I St Louis var 22-årige amatören David Lingmerth en av 19 spelare som slogs om en biljett till Pebble Beach.

Lingmerth slutade trea efter ronderna 69-67, vilket alltså inte räckte till en plats i startfält, men svensken står dock som reserv.

Inte heller Daniel Chopra eller Richard S Johnson lyckades i sina kval. Chopra, som kvalade i Springfield, Ohio, var två slag ifrån en plats. Johnson drog sig ur kvaltävlingen i Memphis efter en inledande 71:a.


Text: Oskar Åsgård • 2010-06-08
FöljaNyheter
Scroll to Top