– Jag visste att du skulle vinna här en dag, sa Jack Nicklaus när han gratulerade Justin Rose på Muirfield Village. Foto: Getty Images

Följa

Rose spurtade till seger

Med en strålande 66-rond sista dagen på tuffa Muirfield Village säkrade Justin Rose sin första USA-seger. Han vann med tre slag före Rickie Fowler.

Text: Jörgen Ohlson • 2010-06-07 Uppdaterad 2010-06-07

The Memorial

Bild 1108705

The Memorial Tournament
Datum
: 3-6 juni
Bana: Muirfield Village, Ohio
Prispengar: 6 000 000 us dollar

Startfält
Starttider
Slutställning
Resultat & prispengar
Fed Ex Cup-ranking
Världsranking

Relaterat
Jagad Woods är tillbaka
“Fidde” nia i Memorial
Fowler i rekordform
Fowler håller undan

Justin Rose, som presenterade sig för golfvärlden när han som 17-årig amatör blev fyra i Biritish Open 1998, har haft det tunnsått med framgångar de senaste två åren och han har fallit till 67:e plats på världsrankingen.

– Visst har jag funderat ibland, men jag har hela tiden sett framåt och trott på mig själv, sa Rose.

– Att vinna första USA-segern här i Memorial, i Jacks tävling, är fantastiskt. Jag kunde inte ha valt ett bättre tillfälle.

Justin Rose startade finalvarvet fyra slag bakom tävlingens dominant, den 21-årige amerikanen Rickie Fowler. Vid dagens slut hade engelsmannen vunnit med tre efter att noterat en briljant bogeyfri 66-rond och nått slutscoren 18 under par.

Unge Fowler, som spelat i princip felfritt de tre första dagarna, försatte sin chans att utmana Rose när han slog i vattnet på det 12:e hålet och tvingades ta en dubbelbogey. Fowler hade som ensam tvåa i sin tur tre slag till Bo Van Pelt och Ricky Barnes, som delade tredjeplatsen.

– Din tid kommer, sa Rose när Fowler gratulerade till segern.

Jack Nicklaus, tävlingsvärden, gladdes med Justin Rose. Den 70-årige legendaren har med intresse följt engelsmannens förehavanden alltsedan Memorial 2008. Den gången var Rose tvåa.

– Då sa jag till Justin att han en dag skulle stå som vinnare här. Jag är glad att jag fick rätt, sa Nicklaus.

Det positiva för svensk del var att alla de fyra som kom till start klarade kvalgränsen. Men därefter var det slut på det roliga och ingen var nära att blanda sig i toppstriden.

Carl Pettersson avslutade med 70 slag och blev bäst av de fyra med en delad 28:e plats. Peter Hanson (71) blev delad 41:a, Fredrik Jacobson (73) delad 52:a och Henrik Stenson (76) delad 60:e.

Phil Mickelson, som hade chansen att vid seger bli ny världsetta, fick nöja sig med delad femte plats. Han var fem slag bättre än Tiger Woods, som efter en avslutande parrond slutade som delad 19:e.

Woods uttryckte dock en försiktig optimism inför US Open, som inleds på Pebble Beach 17 juni.

European Tour: Defilering av McDowell
LET: 20-årig vinnare i Holland
Nordea Tour: Seger direkt för Bergman

Text: Jörgen Ohlson • 2010-06-07
FöljaNyheter
Scroll to Top