Följa

Norlander kapten i EM-laget

Henrik Norlander blir en av de tongivande spelarna i det svenska lag som spelar EM hemma på Österåker i juli. Sverige har inte vunnit lag-EM sedan 1961, men nu är det dags, tror coachen Peter Svallin.

Text: Karin Klarström • 2010-06-07 Uppdaterad 2010-06-07

Henrik Norlander är rubrikernas man på amatörsidan den här helgen . Inte nog med att han slutade femma individuellt, han bidrog också till den skrällseger Augusta State tog i collegefinalen i helgen, då laget besegrade favorittippade Oklahoma State (se separat artikel).

Nu är Norlander också ankaret i det lag som Sverige ställer upp med i årets lag-EM, som spelas på Österåkers GL den 6-10 juli.

– Det svenska laget är mycket rutinerat och spelarna har alla haft stora framgångar under det gångna året, säger landslagscoachen Peter Svallin, som själv föddes samma år som Sverige senast tog guld i Lag-EM.

– Det var 1961, och nu är det dags att göra om det…

Bro Hof-spelaren Henrik Norlander är alltså spelade lagkapten, en spelare som Svallin tycker håller en hög, jämn nivå och som är en vass järnspelare.

Utöver kapten Norlander är följande spelare uttagna:

Robin Wingårdh (Vasatorp), Nils Florén (Öijared), Pontus Widegren (Bro Hof), David Lingmerth (Tranås) samt Jesper Kennegård (Bro Hof).

Utöver Peter Svallin leds laget också av mentale coachen Kent Lindahl.


Text: Karin Klarström • 2010-06-07
FöljaNyheter
Scroll to Top