Graeme McDowell trivs på Celtic Manor i Wales. Mycket talar för att han är tillbaka på banan om fyra månader. Foto: Getty Images

Följa

Defilering av McDowell

Han var nära att missa kvalgränsen, men efter avslutningsronderna 64-63 kunde nordirländaren Graeme McDowell defilera till seger i det walesiska mästerskapet på Celtic Manor.

Text: Jörgen Ohlson • 2010-06-06 Uppdaterad 2010-06-06

European Tour

Bild 1108702
Celtic Manor Wales Open
Datum
: 3-6 juni
Spelplats: Celtic Manor Resort, Twenty Ten Course
Prissumma: 1 800 000 pund

Startfält
Starttider rond 4
Slutställning & prispengar
Race to Dubai RankingRyder Cup-ranking

 

Relaterat
Dags för genrep i Wales
Woods dag i Wales
Sandelin jagar täten
Siem kopplar greppet

30-årige Graeme McDowell från Royal Portrush, som vann sin första ET-titel i Scandinavian Masters på Kungsängen 2002, tog genom segern i Wales ett stort steg närmare sin andra start i Ryder Cup. Hans spel i helgen på Celtic Manor var närmast magiskt.

64:an från lördagen följdes upp med en 63-rond sista dagen och med trygg marginal till motståndarna kunde han spela avspänt på sluthålen och ändå ta en klar seger.

Då hjälpte det inte att hemmafavoriten Rhys Davies satte nytt banrekord med en 62:a på höstens Ryder Cup-bana. McDowell landade på -15 och segermarginalen blev tre slag till den starkt spurtande walesaren.

– Jag tror att det här är den bästa avslutningsrond jag någonsin gjort. De första elva hålen var som en dröm. Det känns som om jag är i mitt livs form och att jag har något riktigt stort inom mig, sa McDowell på presskonferensen.

Ingen svensk lyckades blanda sig i segerstriden. Niclas Fasth gjorde ändå en bra tävling (69-72-67-71) och knep en delad niondeplats. Med sina fem under par var han tio slag efter vinnaren.

Övriga svenska placeringar:
d31) Jarmo Sandelin (par)
d39) Alexander Norén (+2)
d56) Patrik Sjöland (+4)
d63) Peter Hedblom (+6)

PGA Tour: Fowler håller undan
LET: 20-årig vinnare i Holland
Nordea Tour: Seger direkt för Bergman

Text: Jörgen Ohlson • 2010-06-06
FöljaNyheter
Scroll to Top