Marcel Siem har ett gyllene läge att ta sin andra ET-seger. Foto: Getty Images

Följa

Siem kopplar greppet

Det var de låga scorernas dag på Celtic Manor när tysken Marcel Siem med en 66-rond ryckte till sig en treslagsledning i Wales Open. Niclas Fasth är bäste svensk på delad elfte plats, sex slag efter ledaren.

Text: Jörgen Ohlson • 2010-06-05 Uppdaterad 2010-06-05

European Tour

Bild 1108688
Celtic Manor Wales Open
Datum
: 3-6 juni
Spelplats: Celtic Manor Resort, Twenty Ten Course
Prissumma: 1 800 000 pund

Startfält
Starttider rond 4
Slutställning & prispengar
Race to Dubai RankingRyder Cup-ranking

 

Relaterat
Dags för genrep i Wales
Woods dag i Wales
Sandelin jagar täten

Om det var relativt höga scorer under fredagens spel så var det desto fler birdies som rullade i under “moving day”.

Marcel Siem, den 29-årige tysken som är 294:a på världsrankingen, gick sin bogeyfria lördagsrond på 66 och tog sig elva under par i sammandraget. Han har därmed skaffat sig ett gyllene läge att vinna sin andra europatourtitel under karriärn. Det var sex år sedan han vann senast.

De som Siem i första hand bör hålla kollen på under finalvarvet är spanjoren Gonzalo Fernandez-Castaño och danske Thomas Björn, som efter några skadefyllda år på tourens skuggsida plötsligt är att räkna med igen. De båda delar andraplatsen på åtta under par.

För lördagens bästa score svarade Stephen Gallacher, som gick runt på 63 slag och satte ett nytt prydligt banrekord på den anläggning som i höst ska stå värd för Ryder Cup. Skotten klättrade 31 placeringar, till delad fjärde, och är en av utmanarna till Marcel Siem när det drar ihop sig till avgörande söndag eftermiddag.

På papperet ser det ut att bli en segerstrid utan svensk inblandning. Men Niclas Fast, som var tvåa i Wales Open i fjol, svarade för en fin 67:a och delar elfte plats. Troligen ser inte Niclas det som en helt omöjlig uppgift att plocka in de sex slag som skiljer till Marcel Siem. Men han måste, om han ska ta sin sjunde ET-seger, passera ytterligare tio spelare.

Jarmo Sandelin, den 43-årige veteranen, gick på 70 och tappade tre placeringar till delad 17:e. Men han har fortfarande en välkommen topplacering inom räckhåll.


Text: Jörgen Ohlson • 2010-06-05
FöljaNyheter
Scroll to Top